Τεχνολογία

Missing Alert App: Εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα βοηθά στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων

κινητο τηλέφωνο

Μια καινοτόμο εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, το Missing Alert App, παρουσιάζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η COSMOTE. Στόχος της εφαρμογής είναι ο ταχύτερος εντοπισμός αγνοουμένων με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το Missing Alert app, που θα είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω Apple Store & Google Play, θα μπορεί να το κατεβάσει στο κινητό του, όποιος επιθυμεί να βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων στη χώρα μας. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να προστατεύσουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο χρήστης κατεβάζοντας το Missing Alert App θα λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό του για τα περιστατικά εξαφάνισης στην περιοχή όπου βρίσκεται εκείνη τη στιγμή, θα μπορεί να συμμετέχει στις έρευνες με την αποστολή πληροφοριών μέσω chat, και να κινητοποιεί άλλους εθελοντές στην ίδια περιοχή, μέσω social media.