Τεχνολογία

Κόσμος

Wikipedia: Αναξιόπιστη η Daily Mail ως πηγή πληροφοριών

wikipedia

Οι αγγλόφωνοι συντάκτες της ελεύθερης, διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia αποφάσισαν σήμερα να μην επικαλούνται πλέον την εφημερίδα Daily Mail ως πηγή για τα άρθρά τους –εκτός ορισμένων εξαιρέσεων– κρίνοντας ότι η βρετανική ταμπλόιντ είναι υπερβολικά "αναξιόπιστη".

Η σπάνια αυτή απόφαση αφορά τόσο την έντυπη όσο και τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπός της δέχεται 24,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. "Οι συντάκτες της αγγλόφωνης Wikipedia αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Daily Mail είναι γενικά ελάχιστα αξιόπιστη για αυτό η χρήση της ως πηγής θα πρέπει να γίνεται με γενικό τρόπο" εξήγησε η Wikimedia, το ίδρυμα που διαχειρίζεται τη Wikipedia, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η κοινότητα των συντακτών, με αφορμή ένα αίτημα που έθεσε ένας από αυτούς τον Ιανουάριο, εξέφρασε τη λύπη της για "την ανεπαρκή επαλήθευση των γεγονότων" από τους δημοσιογράφους της Daily Mail. Η εγκυκλοπαίδεια εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα λήμματα θα πρέπει "να βασίζονται σε αξιόπιστες πηγές" και να μην γράφονται κείμενα για συγκεκριμένα θέματα αν οι πηγές αυτές δεν υπάρχουν. 

"Οι πιο ακραίες ταμπλόιντ, όπως ο National Enquirer (εβδομαδιαία αμερικανική εφημερίδα) δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται γιατί τα περισσότερα άρθρα τους είναι λανθασμένα" συνεχίζει η Wikipedia. Οι σελίδες της αγγλόφωνης Wikipedia περιλαμβάνουν "χιλιάδες παραπομπές στη Daily Mail" και για τον λόγο αυτό οι συντάκτες καλούν εθελοντές "να επαληθεύσουν, να καταργήσουν ή να αντικαταστήσουν" τις πληροφορίες που προήλθαν από την ταμπλόιντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Ιταλία: Η Pfizer μειώνει κατά 29% τις δόσεις εμβολίου που θα παραδώσει

εμβολια

Η φαρμακευτική εταιρία Pfizer αποφάσισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μειώσει κατά 29%, τις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού που θα παραδώσει στην Ιταλία.

Το ανακοίνωσε ο Ντομένικο Αρκούρι, ειδικός επίτροπος που έχει ορίσει η ιταλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μονομερή απόφαση».

Αντι για τις προγραμματισμένες 562.770 δόσεις, δηλαδή, από την εταιρία θα παραδοθούν στην Ιταλία 397.800 εμβόλια. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης Κόντε, η μείωση αυτή θα επιβραδύνει τους ρυθμούς της διαδικασίας εμβολιασμού, σε δεκατέσσερις περιφέρειες της χώρας, επί συνόλου είκοσι.

Πηγές: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Βέλγιο - covid-19: Mολύνθηκαν τα δύο τρίτα των τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας

Φον Ντερ Λάιεν στα ελληνικά: Ο εμβολιασμός ξεκίνησε... και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά!