Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαμπριάτικα καλιτσούνια (από το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη)

Image
Λαμπριάτικα καλιτσούνια (από το βιβλίο των Μαρίας και Νίκου Ψιλάκη)
 clock 12:20 | 25/04/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • Για το φύλλο:

    1 ποτήρι ελαιόλαδο

    1 ποτήρι ζάχαρη

    4 αυγά

    1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού

    1 ποτήρι γάλα

    2 κουταλάκια baking powder

    περίπου 1 κιλό αλεύρι

  •  

    Για τη γέμιση:

    1,5 κιλό μυζήθρα

    4-5 κουταλιές ζάχαρη ή μέλι

    1 κουταλιά κανέλα

    1 κουταλιά αλεύρι

    1 κρόκο αυγού

     


  • Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη μια ώρα για να μαρουβήσει.
  • Κατόπιν ανοίγουμε στρογγυλά φυλλαράκια, τα γεμίζουμε με μυζήθρα και σχηματίζουμε λυχναράκια, ''τσιμπώντας'' τη ζύμη γύρω-γύρω.

              

             

  • Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι που να ροδίσουν.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis