Υλικά (4 μερίδες)
350 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
130 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
8 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη, με χαμηλά λιπαρά
1 espresso lungo
σκόνη κακάο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μους.
Βήμα 2: Βυθίζουμε τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές σε ένα βαθύ πιάτο όπου έχουμε ρίξει τον καφέ.
Βήμα 3: Σερβίρουμε σε ποτήρια που χωράνε τα μπισκότα χωρίς να σπάνε: ξεκινάμε με 1 κ.σ. από το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτουμε 1 μπισκότο, συνεχίζουμε ξανά με 1 κ.σ. γιαούρτι, 1 μπισκότο και τελειώνουμε με μία τρίτη κουταλιά από το γιαούρτι.
Βήμα 4: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες τρεις μερίδες και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 5: Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 250 kcal
Υδατάνθρακες: 21,7 γρ.
Πρωτεΐνη: 13,4 γρ.
Λιπαρά: 9,8 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το γλυκό της ημέρας: Χειροποίητο παγωτό «σάντουιτς» χωρίς ζάχαρη