Υλικά για 1 βάζο (250-300 γρ.)
10 φρούτα του πάθους, καθαρισμένα
2 κ.σ. νερό
Σπόρια από μισό λοβό βανίλιας ή 2-3 σταγόνες εκχύλισμα
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική ή 1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ψίχα από τα φρούτα, το νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη (ή το μέλι). Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ή το μέλι). Βράζουμε για 5 λεπτά (από την ώρα που θα κοχλάσει). Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 1-2 ώρες και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.
Tip
Η συγκεκριμένη μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο μία εβδομάδα (το πολύ 10 μέρες), οπότε φροντίστε να την καταναλώσετε έγκαιρα και να φτιάχνετε καινούργια όσο συχνά χρειάζεται ώστε να την έχετε στη διάθεση σας πάντα φρέσκια.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: