Υλικά (10 τεμάχια)
20 μπισκότα τύπου πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
220 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
15 φουντούκια, ψιλοκομμένα
100–150 γρ. κουβερτούρα με στέβια
1 κ.γ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Τοποθετούμε 10 μπισκότα σε ένα ταψί.
Βήμα 2: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το μέλι, το αμυγδαλοβούτυρο και τα φουντούκια. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
Βήμα 3: Τοποθετούμε τα υπόλοιπα 10 μπισκότα πάνω από τη γέμιση, ώστε να σχηματιστούν σάντουιτς.
Βήμα 4: Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βήμα 5: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί.
Βήμα 6: Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και κόβουμε τα «μπισκοτοπαγωτά» σε 10 μερίδες.
Βήμα 7: Βουτάμε τα μπισκοτοπαγωτά στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση, όσο αυτή παραμένει ρευστή, και τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Διατροφική αξία ανά τεμάχιο
Ενέργεια: 136 kcal
Υδατάνθρακες: 19,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 6,7 γρ.
Λιπαρά: 4,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,1 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στασινοπούλου για Βουγιουκλάκη: «Έκανε ενέσιμες θεραπείες από πρόβατα για να μείνει νέα»
Μαρία Τζομπανάκη: Η ανάρτησή της για τα γενέθλια του Ορφέα Αυγουστίδη