Υλικά
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο αμυγδάλου
1/4 φλ. τσαγιού ουδέτερο λάδι (ή λιωμένο βούτυρο)
1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι βρώμης
1 φλ. τσαγιού βρώμη
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλ. τσαγιού τριμμένα καρότα
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια (ή πεκάν)
Για το γλάσο:
4 κ. σ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ. σ. γάλα
1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι βρώμης, τη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε για να ενωθούν.
Ρίξτε μέσα τα κομματάκια καρότου και τα καρύδια. Προσπαθήστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, μεταφέρετε περίπου από 1 κουταλιά για κάθε μπισκότο στο ταψί και ψήστε για 17- 20 λεπτά.
Αφήστε το να σταθεροποιηθεί στο ταψί για 5 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Για να φτιάξετε το γλάσο χτυπήστε το τυρί κρέμα, το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
Δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται στη συνοχή του επιθυμητού.
Ρίξτε το στα κρύα μπισκότα και σερβίρετε.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το γλυκό της ημέρας: Τιραμισού με μόνο 250 θερμίδες
Το γλυκό της ημέρας: Χειροποίητο παγωτό «σάντουιτς» χωρίς ζάχαρη