Υλικά για 15 κομμάτια
150 γρ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
100 γρ. ινδοκάρυδο + 1-2 κ.σ. για την επικάλυψη
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. κάσιους, τριμμένα
150 γρ. χουρμάδες
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα αλέθουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Κυλάμε τα μπαλάκια στο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή μια πιατέλα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξουν καλά.
Tip: Όταν έρθει η ώρα να πλάσετε τα anergy balls, βρέξτε πρώτα ελαφρά τα χέρια σας ώστε να μην κολλάει το μείγμα και να μπορέσετε να το δουλέψετε πιο εύκολα.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το γλυκό της ημέρας: Αφράτο και ζουμερό κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη