Υλικά (7-8 τεμάχια)
100 γρ. βρόμη, αλεσμένη σε μορφή άλευρου
1 κ.σ. λιναρόσπορο, μουλιασμένο σε 1 κ.σ. νερό για 5-10 λεπτά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. μέλι
1 μπανάνα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ανακατεύουμε το αλεύρι, τον μουλιασμένο λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη βανίλια.
Βήμα 2: Το μείγμα μας είναι αρκετά παχύρρευστο, αλλά δεν έχει ιδανικό σώμα ακόμα, γι’ αυτό σ’ αυτό το σημείο βάζουμε μέσα την μπανάνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Βήμα 3: Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
Βήμα 4: Το pancake μας είναι έτοιμο για γύρισμα όταν δούμε πως δημιουργούνται φουσκάλες· τότε το γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
Βήμα 5: Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας· αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγους ξηρούς καρπούς και λίγο επιπλέον μέλι.
Tip: Για όσους αγαπούν τα αλμυρά σνακ, μπορούν να το συνοδεύσουν με κάποιο τυρί.
Διατροφική αξία ανά pancake
Ενέργεια: 48 kcal
Υδατάνθρακες: 16,2 γρ.
Πρωτεΐνη: 3,7 γρ.
Λιπαρά: 5,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: