Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και λιωμένα στο μούλτι
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, σε ροδελίτσες
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κούπα φρυγανιά για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν και να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να παγώσει και να σφίξει το μείγμα. Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα περνάμε από τη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν καλά γύρω γύρω. Τα αραδιάζουμε στον κάδο του air fryer αφού πρώτα τον στρώσουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι οι ρεβιθικεφτέδες να ροδίσουν και να τραγανίσουν από τη μία πλευρά.
Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί και από την άλλη. Τους σερβίρουμε ζεστούς.
Tip
Συνδυάστε τους ρεβιθοκεφτέδες με ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα, γιαούρτι, ψωμί ή αραβικές πίτες. Έτσι θα έχετε ένα πλήρες (vegetarian) γεύμα γεμάτο γεύση και θρέψη χωρίς όμως να επιβαρυνθείτε με πολλές θερμίδες. Αν είστε vegan παραλείψτε το γιαούρτι και χρησιμοποιήστε χούμους στη θέση του.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: