Υλικά για 4 άτομα
Για τη σάλτσα
1 ποτήρι χυμό ανανά
4 ε.π. ελαιόλαδο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
100 ml σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαχανικά
4 ε.π. ελαιόλαδο
4 μικρές πατάτες με τη φλούδα, κομμένες κυδωνάτες
1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χούφτα φρέσκος κόλιανδρος, χοντροκομμένος
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση
Σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό μαζί με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό και στο ξίδι.
Τα ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι, αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με σύρμα. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε για να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει περιχύνουμε τα σουβλάκια και τα αλείφουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: