Υλικά για 4 άτομα
8 μέτρια καλαμάρια, καθαρισμένα
1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά , ψιλοκομμένη
200 γρ. ρύζι Καρολίνα
½ λίτρο ζωμός λαχανικών
4 κ.σ. μάραθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 2 λάιμ
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μισό κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τη μισή πράσινη πιπεριά για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μάραθο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γέμιση και να απορροφήσει την υγρασία.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών, κλείνουμε με τα κεφάλια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν και αδειάσουν στο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα.
Προσθέτουμε τον χυμό από το 1 λάιμ, το τσίλι και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουν μείνει (μισό σκόρδο, μισό κρεμμύδι και μισή πρασινη πιπεριά) και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τα καλαμάρια, πρσθέτουμε στο ταψί μισό ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό λάιμ και σερβίρουμε.
Πηγή: bovary.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάμε σήμερα; Σάντουιτς με τονοσαλάτα
Τι θα φάμε σήμερα; Τηγανητοί κολοκυθοανθοί, γεμιστοί με φέτα