Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάμε σήμερα; Σολομός με σάλτσα σκόρδου, λεμονιού και παρμεζάνας

σολομός, φαγητό, σάλτσα
 clock 00:05 | 09/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

1 κιλό σολομό, κομμένο σε κύβους (χωρίς δέρμα)

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ. σ. μέλι

1 κ. γλ. πάπρικα

1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κ. γλ. νιφάδες πιπεριού τσίλι

Αλάτι κατά βούληση

1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ανακατέψτε το λάδι με το λεμόνι, το σκόρδο, το μέλι και όλα τα μπαχαρικά.

Προσθέστε την τριμμένο παρμεζάνα, δοκιμάστε και προσαρμόστε αν χρειάζεται.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κύβους σολομού με το 1/3 της σάλτσας. Κρατήστε την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά. Μπορείτε να τον μαρινάρετε όλη τη νύχτα ή να τον μαγειρέψετε αμέσως.

Τοποθετήστε στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10- 12 λεπτά.

Μεταφέρετε το σολομό στο πιάτο, σερβίρετε με ρύζι και λαχανικά και προσθέστε λίγη από τη σάλτσα που κρατήσατε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα φάμε σήμερα; Πρωτεϊνική μπολονέζ με γαλοπούλα

Τι θα φάμε σήμερα; Η αγαπημένη μακαρονάδα του Γκόρντον Ράμσεϊ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis