Υλικά (4-5 μερίδες)
500 γρ. κιμάς γαλοπούλας
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 καρότο, τριμμένο
400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες, περασμένες στο μούλτι
5-6 κόκκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. μέλι
½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 2: Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
Βήμα 3: Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 4: Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, το μέλι, το καρότο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 5: Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.
Βήμα 6: 10 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (μαζί με 150-170 γρ. βρασμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης)
Ενέργεια: 530 kcal
Υδατάνθρακες: 58,9 γρ.
Πρωτεΐνη: 39,6 γρ.
Λιπαρά: 11,7 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάμε σήμερα; Η αγαπημένη μακαρονάδα του Γκόρντον Ράμσεϊ