Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάμε σήμερα; Πρωτεϊνική μπολονέζ με γαλοπούλα

μπολονέζ, μακαρόνια, φαγητό
 clock 00:05 | 08/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά (4-5 μερίδες)

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 καρότο, τριμμένο

400 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες, περασμένες στο μούλτι

5-6 κόκκοι μπαχάρι

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. μέλι

½ κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε ένα τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σκόνη σκόρδου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Βήμα 2: Προσθέτουμε τον κιμά γαλοπούλας και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.

Βήμα 3: Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4: Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα, το μέλι, το καρότο και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 5: Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς.

Βήμα 6: 10 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διατροφική αξία ανά μερίδα (μαζί με 150-170 γρ. βρασμένα ζυμαρικά ολικής άλεσης)

Ενέργεια: 530 kcal

Υδατάνθρακες: 58,9 γρ.

Πρωτεΐνη: 39,6 γρ.

Λιπαρά: 11,7 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα φάμε σήμερα; Η αγαπημένη μακαρονάδα του Γκόρντον Ράμσεϊ

Τι θα φάμε σήμερα; Τραγανούς και αφράτους ρεβιθοκεφτέδες

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis