Για 4 μερίδες θα χρειαστείτε:
340 γρ. ζυμαρικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
4 φιλέτα αντζούγιας
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μικρές κάπαρες
1 κονσέρβα τόνο (140 γρ.), στραγγισμένη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράσε νερό με αλάτι για τα ζυμαρικά (αν χρησιμοποιήσεις βραστήρα, θα γλιτώσεις χρόνο).
Στο μεταξύ, ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σόταρε το σκόρδο, το μπούκοβο και τις αντζούγιες μέχρι να λιώσουν.
Πρόσθεσε τις ντομάτες και άφησέ τες να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι.
Φτιάξε τη gremolata: ανακάτεψε τον μαϊντανό, τις ελιές και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, κράτα λίγο από το νερό και στράγγισέ τα.
Ρίξε τα ζυμαρικά στη σάλτσα με λίγο από το νερό, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, τις κάπαρες και τον τόνο. Ανακάτεψε καλά και ρύθμισε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Σέρβιρε με την gremolata από πάνω.
Πηγή: iefimerida.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: