Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάμε σήμερα; Σαλάτα με παντζάρια, πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

σαλάτα, παντζάρια, πορτοκάλι
 clock 00:20 | 03/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά (2 μερίδες)

3 βολβοί παντζαριού, βρασμένοι και κομμένοι σε φέτες

1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια

50 γρ. μανούρι

Για τη σος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Τοποθετούμε στη σαλατιέρα τα βρασμένα παντζάρια και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού (αποφεύγουμε να ανακατεύουμε έντονα για να μη διαλυθούν).

Βήμα 2: Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τρίβουμε με το χέρι το μανούρι πάνω από τη σαλάτα.

Βήμα 3: Χτυπάμε όλα τα υλικά της σος σε ένα σέικερ (ή μικρό βαζάκι) για λίγα δευτερόλεπτα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

Ενέργεια: 167 kcal

Υδατάνθρακες: 18,3 γρ.

Πρωτεΐνη: 7,4 γρ.

Λιπαρά: 4,3 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι θα φάμε σήμερα; Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα τεριγιάκι και ψητά λαχανικά

Τι θα φάμε σήμερα; Καλαμαράκια γεμιστά με σάλτσα μουστάρδας

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis