Υλικά (2 μερίδες)
3 βολβοί παντζαριού, βρασμένοι και κομμένοι σε φέτες
1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κούπα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και καρύδια
50 γρ. μανούρι
Για τη σος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Τοποθετούμε στη σαλατιέρα τα βρασμένα παντζάρια και από πάνω απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού (αποφεύγουμε να ανακατεύουμε έντονα για να μη διαλυθούν).
Βήμα 2: Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τρίβουμε με το χέρι το μανούρι πάνω από τη σαλάτα.
Βήμα 3: Χτυπάμε όλα τα υλικά της σος σε ένα σέικερ (ή μικρό βαζάκι) για λίγα δευτερόλεπτα και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Ενέργεια: 167 kcal
Υδατάνθρακες: 18,3 γρ.
Πρωτεΐνη: 7,4 γρ.
Λιπαρά: 4,3 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1,8 γρ.
Πηγή: newsbeast.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα φάμε σήμερα; Σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα τεριγιάκι και ψητά λαχανικά