Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νανοϋλικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της πρώτης εύκαμπτης κεραίας

Image
Νανοϋλικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της πρώτης εύκαμπτης κεραίας
 clock 09:51 | 19/03/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι σύγχρονες ιατρικές καταστάσεις, απαιτούν μία ποικιλία πολύπλοκων τεχνολογικών συσκευών προκειμένου να υποστηρίξουν μία πληθώρα ευαίσθητων λειτουργιών και ερευνητικών έργων. Επιστήμονες από τη Βόρεια Καρολίνα, έχουν δημιουργήσει μία νέα συσκευή ιατρικής παρακολούθησης: Μία εύκαμπτη «κεραία» δηλαδή, που χρησιμοποιεί νανοσωλήνες άνθρακα ώστε να διατηρεί την ελαστικότητά της.

«Πολλά εργαστήρια ανά τον κόσμο, έχουν δημιουργήσει νανοαισθήτηρες για να μπορούν να καταγράψουν τις λειτουργίες του σώματος μας. Άμεση ανάγκη όμως ήταν η εφεύρεση της συγκεκριμένης «κεραίας» στην οποία τελικά θα μπορέσουν να ενσωματωθούν οι εν λόγω αισθητήρες, προκειμένου να μπορούν να «ταξιδέψουν» στο σώμα μας», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Yong Zhu.

Αντί το συμβατικό υλικό του πυριτίου, οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν νανοδομές από ασήμι σε συνδυασμό με μία μεμβράνη, σε μία συγκεκριμένη διάταξη. Σε αντίθεση με το πυρίτιο, η πρακτική αυτή αφήνει τη συσκευή που κατασκευάστηκε να λυγίζει και να στρίβει! Αυτή η ελαστικότητα, μπορεί να δώσει λύσεις για νέα και πιο ευέλικτα συστήματα παρακολούθησης της υγείας των ασθενών. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis