Πολιτικό Παρασκήνιο

Τα πρωτότυπα κάλαντα στον Κουτσούμπα και το δώρο που έλαβε

κουτσούμπας κάλαντα μαντίλα

Τα πιο πρωτότυπα κάλαντα ήταν αυτά που άκουσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας γιατί σε αντίθεση με τις πολύ παραδοσιακές συνήθειες, τα άκουσε τόσο στα ελληνικά όσο και στα αραβικά, από μια χορωδία αξιολάτρευτων μικρών παιδιών της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Κοινότητας προσέφεραν, όπως αναφέρει ο "Μικροπολιτικός" στα "ΝΕΑ", στον ΓΓ του ΚΚΕ μια παλαιστινιακή μαντήλα για τη συμπαράσταση του κόμματος στους αγώνες τους και αυτός δήλωσε πως "στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί παντού".

Πολιτική

Κουτσούμπας: Οι μαθητές έχουν δίκιο

Δημήτης Κουτσούμπας στο Ηράκλειο

Υπέρ του αγώνα των μαθητών τάχθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκεκριμένα ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, δήλωσε χαρακτηριστικά: 

“Οι μαθητές έχουν δίκιο. Είμαστε όλοι μαζί τους. Οι καθηγητές, οι εκπαιδευτικοί συνολικά, οι γονείς τους, όλος ο ελληνικός λαός, τάσσεται με τα δίκαια αιτήματά τους.

Υπάρχουν λύσεις τώρα. Τί δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση; Τα παιδιά ζητάνε να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών, οι οποίοι λείπουν, να γίνουν νέοι διορισμοί των εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία. Είναι δίκαια αιτήματα. Σε αυτά είμαστε μαζί τους”.