Ανεστάλησαν οι κομματικές ιδιότητες του «Φραπέ» και του «Χασάπη» από τη Νέα Δημοκρατία μιας και φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι το κόμμα επέβαλε κυρώσεις αμέσως μετά την εμφάνιση της δικογραφίας.
ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ θα διαγράψει τον «Φραπέ», τον «Χασάπη» και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ;
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ , μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Κώστα Τσουκαλά αναρωτιόταν αν η ΝΔ έχει διαγράψει τον «Φραπέ», τον «Χασάπη» και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Η Νέα Δημοκρατία σπάει το κοντέρ του θράσους. Από θύτης προσπαθεί να εμφανιστεί κατήγορος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει από την αρχή ξεκαθαρίσει: Καμία σκιά δεν είναι ανεκτή. Γι’ αυτό και ανεστάλη η κομματική ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ που παραιτήθηκε», τονίζει ο κ. Τσουκαλάς, απαντώντας για τη χθεσινή παραίτηση του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συνεχίζει λέγοντας πως «η κ. Σδούκου οφείλει να απαντήσει: Η Νέα Δημοκρατία έχει διαγράψει τον «φραπέ», τον «χασάπη» και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους; Γιατί δεν έχει κοινοποιήσει τις διαγραφές τους; Γιατί παραμένουν μέλη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας , οι τέως υφυπουργοί που ζητούσαν εξαιρέσεις από τον νόμο; Γιατί αρνείται την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τους δύο υπουργούς της;».
«Η Νέα Δημοκρατία έχει την πολιτική τόλμη να πει το «ναι» στην προανακριτική επιτροπή;»
Σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «μάλλον γιατί αυτή είναι η διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κρατά στο απυρόβλητο τους εμπλεκόμενους υπουργούς του εμποδίζοντας τη δικαστική έρευνα και κρατώντας στην κομματική αγκαλιά όσους οργάνωσαν τη λεηλασία των ευρωπαϊκών πόρων».
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «η απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να «ξεπλύνει» ένα καθετοποιημένο κύκλωμα με πολιτική κάλυψη είναι αστεία. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει την πολιτική τόλμη να πει το «ναι» στην προανακριτική επιτροπή; Πάλι θα κρυφτεί στο σκοτάδι;».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τράπεζες: Τι αλλάζει στις χρεώσεις στα ΑΤΜ - Δείτε αναλυτικά
Νέα Υόρκη: Νεκρή 9χρονη ελληνικής καταγωγής - Ασάφειες στις δηλώσεις του πατέρα της