Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Νίκος Παππάς: Διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής
νίκος παππάς ευρωβουλευτής
 clock 10:33 | 11/02/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς, μετά το επεισόδιο και την επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο.

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στη διαγραφή του από την Ευρωομάδα, ενώ πλέον η απόφαση αφορά και τη διαγραφή του από το κόμμα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την αρμόδια Επιτροπή του κόμματος, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία απομάκρυνσης του ευρωβουλευτή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, όταν ο ευρωβουλευτής επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο. Ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Νίκου Παππά, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διώχθηκε για το αδίκημα της βίας από «πρόσωπο με αποστολή δημόσιας υπηρεσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θρήνος για τον γνωστό γυμναστή που βρέθηκε νεκρός

Ηράκλειο: Έδωσε ζωή με τον θάνατό του ένας 52χρονος...

Ο μικρός Δημήτρης με το διορατικό χάρισμα: Έβλεπε πίσω από κλειστές πόρτες κι όχι μόνο...

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis