Πολιτικό Παρασκήνιο

«Μπλοκ» αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν εννέα πολιτικές κινήσεις

ΣΥΡΙΖΑ

Συνεργασία και κοινή δράση για την ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής (και ανυπότακτης, όπως σημειώνουν οι ίδιες) Αριστεράς ξεκινούν εννέα πολιτικές κινήσεις και οργανώσεις, προσπαθώντας να καλύψουν το κενό, που αφήνει στο χώρο αυτό η ολοένα και πιο έντονη πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εννέα κινήσεις περιλαμβάνονται και σχήματα που προέρχονται από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όπως η Λαϊκή Ενότητα (Αριστερό Ρεύμα, Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, ανένταχτοι/ες).

Επίσης, ο Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων (Αναμέτρηση, Αριστερή Ανασύνθεση, Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Σύλλογος Γ. Κορδάτος, ανένταχτοι/ες), η ΔΕΑ καθώς και ανένταχτοι/ες του χώρου.

Η πρωτοβουλία δημοσιοποίησε κοινή ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιούν την συναπόφασή τους για διάλογο, συνεργασία και κοινή δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας στους καιρούς της πανδημίας και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης, που οι κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα επιδιώκουν να φορτώσουν τις συνέπειές τους στις δυνάμεις της εργασίας.

Η κοινή αυτή ανακοίνωση προέκυψε μετά από διεργασίες τριών μηνών, συνεχή, εκτεταμένο και καλόπιστο διάλογο που πραγματοποιήθηκε σε ενωτικό και αλληλέγγυο κλίμα με συναίσθηση των ευθυνών απέναντι στο λαό αλλά και της κρισιμότητας της συγκυρίας.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σάλος για το γλέντι στην Αλίαρτο - Τι απάντησε ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ

αλίαρτος

Να δώσει εξηγήσεις για τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που αποτυπώθηκαν από το γλέντι του αθλητικού ομίλου Υψηλάντη στην Αλίαρτο επιχείρησε να δώσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, ένας από τους βουλευτές που έδωσε το παρών το βράδυ του Σαββάτου.

«Αφού είπαμε να γίνονται εκδηλώσεις δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα; Μπαίνει ένα ζήτημα. Οι διοργανωτές και στην αρχή και όσο ήμουν εκεί προσπαθούσαν να επιβάλουν τα μέτρα και σταματούσαν την ορχήστρα» είπε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 παραδεχόμενος ότι «στον χορό υπήρχε κόσμος».

«Στην αρχή της εκδήλωσης μου ζήτησαν να σύρω το χορό και ζήτησα να τηρηθούν τα μέτρα. Ανά 1 ώρα ήταν στο μικρόφωνο ο πρόεδρος ζητούσε να τηρούνται οι αποστάσεις. Μου είπαν ότι πέρασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όλα ήταν εντάξει στην αρχή και μετά ξαναπέρασε και επέβαλε πρόστιμο» πρόσθεσε.

«Ο προβληματισμός είναι αν πρέπει να δίνουμε άδειες σε αυτές τις εκδηλώσεις» επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας.