Πολιτικό Παρασκήνιο

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τσίπρα για τον εμφύλιο Τσακαλώτου - Πολάκη

Αλέξης Τσίπρας

Περισσότερο από εμφανής υπήρξε η προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το κρεσέντο εσωστρέφειας στην σημερινή -πρώτη μετά από καιρό- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με βασικό αντικείμενο εργασίας την ανάδειξη του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο τελευταίος εξελέγη με 110 θετικές ψήφους και ποσοστό 79%, ενώ υπήρξαν ένα άκυρο, 29 λευκά και 11 απουσίες σε σύνολο τελικά 140 ψηφισάντων επί των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια διαδικασία που κύλησε ήπια μεν, χωρίς να απουσιάζουν, ωστόσο, οι αντιπολιτευτικές και οι εσωκομματικές αιχμές.

Εξαπολύοντας παράλληλα μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης, την αρχή της εσωκομματικής καταλλαγής έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πλέκοντας δημόσια το εγκώμιο του απερχόμενου Γραμματέα, Πάνου Σκουρλέτη. «Θα ήθελα να πω όμως λίγα λόγια για τον απερχόμενο γραμματέα. Τον σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη που ανέλαβε αφήνοντας μια υπουργική θέση, δίνοντας έτσι αξία και ιδιαίτερο συμβολισμό στη θέση του Γραμματέα, αλλά και στη κομματική δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «έδωσε έκτοτε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αποφασιστικά τη μάχη, κάποτε και με προσωπικό κόστος, για να ανταποκριθεί το κόμμα στις απαιτήσεις δύο εκλογικών αναμετρήσεων». Στο πλαίσιο αυτό του εσωκομματικού «κατευνασμού», ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Σκουρλέτη για τη συνεισφορά του, λειτουργώντας στην πραγματικότητα προληπτικά απέναντι σε δυνητικές αντιδράσεις στην κάλπη της εκλογής του νέου Γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Και αυτό γιατί, η απόφαση της διαδοχής του κ. Σκουρλέτη από τον κ. Τζανακόπουλο ήταν αιφνίδια και «χωρίς διαβούλευση», όπως υποστήριξε μερίδα στελεχών κυρίως της «αριστερόστροφης» πτέρυγας του κόμματος, εκτιμώντας παράλληλα πως ο τρόπος της ανακοίνωσης των αλλαγών υπήρξε και «υποτιμητικός για το κόμμα». Για το λόγο αυτό, ένα μέρος των λευκών ψηφοδελτίων που έπεσαν στην κάλπη αποτελούν, κατά πληροφορίες, έκφραση δυσαρέσκειας στον «τρόπο λήψης των αποφάσεων», για τις οποίες δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες, εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά γνωστοποιούνται στα κομματικά στελέχη ως «ειλημμένες αποφάσεις μέσα από τα ΜΜΕ».

Πολιτικό Παρασκήνιο

Γιορτή της μητέρας: Ο Μπακογιάννης εύχεται χρόνια πολλά με φράσεις της...Ελληνίδας μάνας

kostas-ntora-bakogianni-5.jpg

Με μία ανάρτηση στην οποία περιλαμβάνει φράσεις που έχει ακούσει από την μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε να τιμήσει την ημέρα της μητέρας ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ανάρτησή του στα social media, ο κ. Μπακογιάννης παραθέτει φράσεις όπως «έχεις αδυνατίσει», «ξυρίσου» και «όλα τα καλά τα πήρατε από τον πατέρα σας» εύχεται στην μητέρα του «χρόνια πολλά».

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη:

- «Έφαγες; Πως είσαι έτσι; Έχεις αδυνατίσει».
- «Ε βέβαια, ποτέ δεν ακούς τη μάνα που σε γέννησε».
- «Ξυρίσου, χάλια είσαι, αν σε έβλεπε ο παππούς σου θα έφριττε».
- «Τριπλή μάσκα να βάλεις παιδί μου. Δεν είπα για ζακέτα, μην με δουλεύεις εμένα».
- «Τι θέλετε να πω; Σοκολατάκια, σσσσσσσσοκολατάκια, σσσσσσσσσσσοκολατάκια, άντε κ....παιδα που κοροϊδεύετε την μάνα σας».
- «Ακούστε να σας πω εγώ ένα πράγμα ξέρω, από την πολλή αγάπη δεν έπαθε κανείς τίποτα».
- «Όλα τα καλά τα πήρατε από τον πατέρα σας. Από εμένα μόνο το ύψος».
... νομίζεις ρε Μάνα... νομίζεις...

Χρόνια πολλά! Να σε χαιρόμαστε!

 

- «Έφαγες; Πως είσαι έτσι; Έχεις αδυνατίσει». - «Ε βέβαια, ποτέ δεν ακούς τη μάνα που σε γέννησε». - «Ξυρίσου, χάλια...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis στις Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

ειδησεις σημερα

Γιορτή της Μητέρας: Το νόημα του εορτασμού από την Ορθόδοξη πλευρά

Γιορτή της Μητέρας: Ο Μητσοτάκης εύχεται «χρόνια πολλά» στη σύζυγό του και σε όλες τις μαμάδες

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μπήκε μπροστά στην ΠτΔ για να μην την..."καταπλακώσει" η ελληνική σημαία