Πολιτικό Παρασκήνιο

Γεωργιάδης: Λεφτά δεν υπάρχουν - Ξεχάστε την 13η σύνταξη

άδωνις γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επιχειρήσεων Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN tv.

Ο υπουργός μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για την δολοφονία του Σουλεϊμανί, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την συνάντηση με Τραμπ. Επίσης, είπε για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και τις δράσεις της κυβέρνησης για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 13 σύνταξη, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν. Επίσης, εγκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για τη ρητορική τους και είπε πως τα 900 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να προοριστούν για συντάξεις, παρά μόνο μπορούν να δοθούν ως επίδομα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς. Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό ο μισός μισθός της

σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.