Πολιτικό Παρασκήνιο

Φώφη Γεννηματά: Κανένα παιδί το 2020 χωρίς ζεστή αγκαλιά

φώφη γεννηματά

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την ευχή, το 2020 όλα τα παιδιά να έχουν μία ζεστή αγκαλιά.

«Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από την οικογενειακή αγκαλιά. Υπάρχουν όμως παιδιά, που μεγαλώνουν εδώ στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Η δική μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις οικογένειες, έτσι ώστε να μπορέσουν τα περισσότερα να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Για όσα όμως αυτό δεν είναι δυνατόν, θα είμαστε εδώ παρόντες μαζί με το νοσοκομείο, για να βρεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται μία λύση. Το 2020 κανένα παιδί χωρίς μια ζεστή αγκαλιά. Αυτό είναι το μήνυμά μας», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Καλτσούνια, τσικουδιά, κρητικό τυρί και ντολμαδάκια για τον Πομπέο

Γεύμα εργασίας Μητσοτάκης - Πομπέο

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Σε φωτογραφίες διακρίνονται οι δύο άνδρες να συζητούν σε φιλικό κλίμα αρχικά έξω από το πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού και στη συνέχεια στο τραπέζι, το κέντρο του οποίου κοσμεί μία εντυπωσιακή ανθοσύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μενού του γεύματος εργασίας περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, ντολμαδάκια, καλτσούνια κρητικά, γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι και τριμμένο κρητικό τυρί, κέικ σοκολάτας, τσικουδιά, λευκό και κόκκινο κρασί.

Σημειώνεται ότι στο γεύμα εργασίας συμμετέχουν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.