Πολιτική

Βίτσας: Βόμβα στα νησιά η δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών

 Δημήτρης Βίτσας

Το μεταναστευτικό, το οποίο είναι διεθνές ζήτημα, δεν λύνεται με κλειστά κέντρα, είναι τεράστιο λάθος που θα προκαλέσει εντάσεις και συγκρούσεις στα νησιά που υφίστανται το πρόβλημα, τονίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώ για την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης τόνισε ότι το βασικό είναι η αλλαγή πολιτικής.

Είναι τεράστιο λάθος, έχει αποδειχθεί εκατό χιλιάδες φορές, να θεωρείς ότι θα λύσεις το μεταναστευτικό, με κλειστά κέντρα» υπογράμμισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 δυτικού τομέα Αθηνών Δημήτρης Βίτσας, για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν πέντε κλειστά κέντρα συν δύο προαναχωρησιακά στη Λέσβο και στην Κω, υπεραρκετά» και, όπως είπε, αν φτιαχτούν «κλειστά κέντρα ιδιαίτερα με βάση στο σχέδιο του κ. Στεφανή, έχουν βάλει μία βόμβα στα νησιά καταρχήν, θα υπάρχουν εντάσεις, θα υπάρχουν συγκρούσεις». 

Για δε την κατάργηση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή είπα ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος και διοικητικό και πολιτικό. Πήρε έξι μήνες στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του να καταλάβουν το λάθος που είχαν κάνει».

Πολιτική

Στόλτενμπεργκ: «Πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Με σημερινές του δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε πως υπάρχει «καλή πρόοδος», στις τεχνικές συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν ξεκινήσει στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η στενή επαφή του με την Άγκυρα και την Αθήνα για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, μ’ ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας στις 18:00 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στόλτενμπεργκ.