Κρήτη

Ηράκλειο

Σ. Βαρδάκης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Γραφείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

σωκράτης βαρδάκης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βαρδάκης Σωκράτης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Βλαζάκη Μαρία και με  υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Γραφείου Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Αφορμή της επίσκεψης υπήρξε η επιστολή που απέστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης προς τα αρμόδια Υπουργεία, στη οποία αναφέρεται ότι στο επικείμενο σχέδιο Νέου Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καταργείται το Γραφείο Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι το εν λόγω Γραφείο όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αντιθέτως είναι επιτακτική η ανάγκη να αναβαθμιστεί, με στελεχιακό δυναμικό και με διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του για ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι η Κρήτη αποτελεί την κοιτίδα του Μινωικού Πολιτισμού και ότι η θέση της  Κρήτης στο χάρτη, από μόνη της επιβάλλει τη σύσταση Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης και Νήσων Νοτίου Αιγαίου.

Από την ενημέρωση που είχε ο κ. Βαρδάκης τόσο από την κα Βλαζάκη όσο και από το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού, προκύπτει ότι, σε καμία περίπτωση, δεν τίθεται θέμα κατάργησης του Γραφείου Π.Ε. Ηρακλείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

ΒΙΠΕΗ: Συνεχίζονται οι συναντήσεις για την δημιουργία φορέα διαχείρισης

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ

Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/07/2021 στα Γραφεία του  Συνδέσμου  μεταξύ της Διοίκησης του ΣΕΒΠΗ, τον Πρόεδρο κ. Αντωνακάκη , τον κ. Ανυφαντακη, τον κ. Βαλεργακη, τον κ. Ελληνάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Εμπορίου Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Παπαδεράκη  και τον ειδικό σύμβουλό του κ. Τριχά.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα  τρέχοντα  θέματα ενδιαφέροντος της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου.

Συζητήθηκε εκτενώς η συνέχεια των διαδικασιών για την δημιουργία Φορέα διαχείρισης της ΒΙΠΕΗ με την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, η σύνδεση του κόμβου ΒΟΑΚ –ΒΙΠΕ καθώς και η βελτίωση υποδομών της Βιομηχανικής Περιοχής.

Η συνάντηση έκλεισε  με δέσμευση και από τις δύο πλευρές  για  συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Τι λέει η αστυνομία για το επεισόδιο με τους άσκοπους πυροβολισμούς

Αφέντης Χριστός: Πως θα γιορταστεί φέτος η Μεταμόρφωση στον Γιούχτα