Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο κ. Ντόκος είναι ο αδύναμος κρίκος της εθνικής ασφάλειας – Να τον απομακρύνει ο πρωθυπουργός

Κώστας Τσουκαλάς
 clock 10:51 | 04/07/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Κώστα Τσουκαλά με φόντο την παγίδευση του Θάνου Ντόκου από Ρώσους φαρσέρ.

«Ο κ. Ντόκος είναι ο αδύναμος κρίκος της Εθνικής Ασφάλειας. Είναι καθήκον του Πρωθυπουργού να τον απομακρύνει για να μην εδραιωθεί διεθνώς η εντύπωση πως τα συστήματα ασφαλείας της χώρας είναι ευάλωτα και για να μην ξαναγίνει ο ίδιος στόχος πιο σύνθετων επιχειρήσεων απόσπασης πληροφοριών» σημειώνει ο κ. Τσουκαλάς ανεβάζοντας τους τόνους.

Όπως τονίζει, «σε άλλες χώρες με σοβαρή κυβέρνηση για ένα τόσο σοβαρό περιστατικό ασφαλείας, θα δινόταν αμέσως εντολή για έρευνα, που θα οδηγούσε σε πόρισμα.

Αντίθετα, το Πρωθυπουργικό Γραφείο εξέδωσε μια «άτυπη ενημέρωση», στην οποία μάλιστα η «επιτελική» κυβέρνηση αναφέρει μετά βεβαιότητας πως δεν υπήρξε καμία διαρροή εμπιστευτικών ή απόρρητων πληροφοριών. Πώς το γνωρίζουν αφού δεν έγινε έρευνα και δεν συντάχθηκε πόρισμα;».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που επικαλέστηκε «υψηλό απόρρητο εθνικής ασφάλειας» για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, να κρύψει τη δυσωδία της αυλής του Μαξίμου και να εμποδίσει τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, είναι θεμιτό ο στενός σύμβουλος του Πρωθυπουργού να αποκαλύπτει σε Ρώσους φαρσέρ σε ποια χώρα ταξιδεύει και με ποιους συνομιλεί ο διοικητής της ΕΥΠ ή πότε προγραμματίζει τις εκλογές ο Πρωθυπουργός ενός κράτους ή πώς θα χειριστεί διπλωματικά η χώρα μας το ζήτημα του ουκρανικού drone και σε τι επίπεδο συνομιλιών είναι με την Ουκρανία;»

Προσθέτει δε, ότι «στις σοβαρές κυβερνήσεις και στους διεθνείς οργανισμούς, εφαρμόζονται διαδικασίες αυστηρής επαλήθευσης ταυτότητας πριν από συνομιλίες υψηλού επιπέδου.

Αντίθετα, εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για το Μέγαρο Μαξίμου, όταν οι φαρσέρ σε νέα τους ανάρτηση ανέφεραν ότι επικοινώνησαν με το γραφείο του Γ. Γ. Εθνικής Ασφάλειας μέσω ενός απλού email, το οποίο απαντήθηκε αμέσως!

Άραγε, ο κ.Ντόκος ενημέρωσε κατόπιν τον Πρωθυπουργό και εσωτερικά το Μέγαρο Μαξίμου, για τις συνομιλίες που είχε με δήθεν Ουκρανούς αξιωματούχους, που στην πραγματικότητα ήταν Ρώσοι φαρσέρ;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Καραμέρος: «Από την αρχή υποστήριξα τον Αλέξη Τσίπρα»

Αρβανίτης: Μέσω του Κούλογλου παρακολουθούσαν όλη την επιτροπή που διερευνούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis