Πολιτική

Τσίπρας: Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου

τσιπρας.jpg

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Κ.Ε του κόμματος ενός καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου εν όψει ευρωεκλογών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως πρέπει γίνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές, για ένα μέτωπο που θα αποτρέψει την επέλαση της ακροδεξιάς, με ότι συνέπειες έχει αυτό, καθώς και για να αντιμετωπιστούν - όπως είπε- οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι συνέπειές τους.

Ερωτηθείς για το πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως στις 26 Μαΐου θα έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Συζήτησαν Παπανδρέου – Ανδρουλάκης

ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, την οποία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και την ευρύτερη παράταξη. Η συζήτηση έγινε με τηλεδιάσκεψη καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε περιοδεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτησε έγινε σε καλό κλίμα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στον κ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανακοίνωσε ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο

Βενιζέλος για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

Μητσοτάκης - Βουλή: Δεν πρόκειται να επιβάλλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ESPA BANNER