Πολιτική

Σωκράτης Βαρδάκης: «Το φαγοπότι των αρίστων καλά κρατεί»

Σωκράτης Βαρδάκης

Δελτίο Τύπου από τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Η συστηματική προσπάθεια διάλυσης των ΕΛΤΑ συνεχίζεται με δούρειο ίππο τη διοίκηση και με αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων. 
Σε αντιδιαστολή αυτού, πάρτι χιλιάδων ευρώ και αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά και απευθείας αναθέσεις σε δικηγορική εταιρεία εν ενεργεία κυβερνητικού βουλευτή…
Όπως έχουν καταγγείλει στο παρελθόν οι εργαζόμενοι, με απόφαση της κυβέρνησης, η διοίκηση εφαρμόζει πιστά την πολιτική της, προχωρώντας σε γενναίες αυξήσεις μισθών και παραχώρησης προνομίων σε όλους τους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες που προσλαμβάνουν, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο παρελθόν. 
Μάλιστα, μέσα σε ένα 7μηνο, εν μέσω πανδημίας και ύφεσης, η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης των ΕΛΤΑ φαίνεται να προχώρησε στην πρωτοφανή ενέργεια να πληρώσει με σχεδόν 200.000 ευρώ τη δικηγορική εταιρεία εν ενεργεία κυβερνητικού βουλευτή (Γρεβενών της ΝΔ), για παροχή νομικών υπηρεσιών και μάλιστα από τη δημόσια επιχείρηση…
Οι μεθοδεύσεις της διοίκησης δεν σταματούν εδώ, αφού επικαλούμενη την άσχημη οικονομική κατάσταση του οργανισμού προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόφαση (13.3.2020) περικοπής της αποζημίωσης απόλυσης εργαζομένων, καταπατώντας την ΣΣΕ και στον “εξαναγκασμό” σε εθελούσια έξοδο εργαζομένων, αντικαθιστώντας τους με αθρόες προσλήψεις και τοποθετήσεις ουρανοκατέβατων ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, σε ανύπαρκτες θέσεις εργασίας χαμηλόμισθων, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων, ώστε να προβεί στις απαραίτητες «επενδύσεις».
Παρά τις ανερμάτιστες και αδικαιολόγητες περικοπές που έγιναν στις δαπάνες του Οργανισμού τα κέρδη μειώνονται και παράλληλα απεμπλέκεται ο Οργανισμός από τον χώρο της Ενέργειας, στον οποίο είχε εισχωρήσει ως πάροχος.

Αυτό είναι το σχέδιο εξυγίανσης της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ!

Αλήθεια ποιον συμφέρει και γιατί η απαξίωση του Οργανισμού;

Και γιατί ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει την ευθύνη εποπτείας των ΕΛΤΑ, δεν έχει βάλει φρένο στο πάρτι απευθείας αναθέσεων και προσλήψεων υψηλόμισθων συμβούλων;

Από τη μία πολεμάτε και συρρικνώνετε οτιδήποτε δημόσιο και από την άλλη κύριοι της κυβέρνησης, οι άνθρωποι της παράταξής σας, συγγενείς, τοποθετημένοι, πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αυξάνουν τα εισοδήματά τους με δημόσιο χρήμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ποιες περιοχές "κάηκαν" από τον καύσωνα

Ηράκλειο: Τα έργα ανάπλασης, το ανοικτό εμπορικό κέντρο και οι σκέψεις για την Καλοκαιρινού

Έρχεται το επιδημιολογικό παρατηρητήριο Κρήτης

Πολιτική

Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την διεθνή νομιμότητα

ερντογάν

Η Τουρκία με πρόσφατες ανακοινώσεις που εξέδωσε, δείχνει για μια ακόμα φορά ότι έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη διεθνή νομιμότητα, ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, μετά από τις παραληρηματικές τουρκικές αντιδράσεις στην ομόφωνη καταδίκη των τελευταίων προκλήσεων της Άγκυρας στην Αμμόχωστο, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σημειώνουν πως η Τουρκία απέρριψε τόσο τη δήλωση του Προέδρου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα Βαρώσια όσο και την Απόφαση της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ για την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας.

Και οι δύο αποφάσεις,  επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ελήφθησαν από χώρες από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της υφηλίου, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, οι οποίες, όμως, εκφράστηκαν κατά τρόπο σαφή υπέρ του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών κανόνων.

Η Τουρκία με τη στάση της, δείχνει για μία ακόμα φορά ότι αγνοεί τους βασικούς κανόνες της Διεθνούς Κοινότητας επιμένοντας στην παραβατική της συμπεριφορά, συνεχίζοντας να αποτελεί τη μειοψηφία του ενός, τονίζουν καταληκτικά οι διπλωματικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελίκ: Η απόφαση του ΟΗΕ στηρίζεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς Ελληνοκυπρίων-Ελλήνων

Στυλιανός Καλμπουτζής: Ταφή στη Σχολή Πυροβολικού για τον Ήρωα του 1974 (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Θρηνούμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη για την Αγία Σοφία