Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την αύξηση δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων

Γιώργος Τσίπρας

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 10 έτη περιλαμβάνει κατακόρυφη αύξηση δαπανών για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και νέες προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε στην Βουλή ο κ. Γιώργος Τσίπρας.

«Δεν θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες, λόγω της συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα, αλλά ούτε θα τις υπερψηφίσουμε γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε. Θα δηλώσουμε «παρών»» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Εθνικής Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να σημειωθεί ότι οι δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περιόδους κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, είθισται να ψηφίζονται από την Βουλή με ευρύτερη πλειοψηφία. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και την περασμένη χρονιά κατά την οποία το συγκεκριμένο κεφάλαιο του κρατικού προϋπολογισμού ψηφίστηκε από 250 βουλευτές των ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βουλή - Νίκος Παναγιωτόπουλος: Τις επόμενες μέρες στη Βουλή η αμυντική συμφωνία για Rafale

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορωνοϊός- Ένοπλες Δυνάμεις: Πολύπλευρη η προσφορά τους στη διαχείριση της πανδημίας

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Πάμε για ένα κόμμα του 20%

Ανδρέας Λοβέρδος

«Αν κρίνω από όσα μου λένε στο δρόμο οι πολίτες, θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε ό,τι αφορά στην προσέλευση του κόσμου στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η διαρρύθμιση που έχουμε κάνει έχει εφορευτικές επιτροπές και οι προσερχόμενοι θα έχουν μάσκες, αντισηπτικά, δε θα μπαίνουν όλοι μαζί μέσα. Αναμένουμε συμμετοχή πάνω από 212.000 που είχαμε το 2017».

«Θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά»

«Είμαι πολύ έμπειρος για να μην είμαι έτοιμος αν δεν κερδίσω. Η νίκη είναι ο βασικός μου στόχος. Την Κυριακή θα είμαστε νικητές και θα μπούμε στο δεύτερο γύρο με πρωτιά. Δεύτερος γύρος φαίνεται πως θα υπάρχει γιατί είμαστε 6 υποψήφιοι. Σε κάθε ενδεχόμενο, θα είμαι υπάκουος σε αυτά που θα πει η δημοκρατική πλειοψηφία», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος για το ενδεχόμενο να μην κερδίσει.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους υποψήφιους, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα, οι πέντε ανταλλάξαμε και τα επιχειρήματά μας σε ένα ευπρεπέστατο διάλογο τη Δευτέρα. Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα. Το ποιος θα υπερισχύσει θα κριθεί την Κυριακή. Αν θέλετε μία πρόβλεψη, πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα το κρίνει η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία».

«Πάμε για ένα κόμμα του 20%»

«Όλα μου τα συνθήματα, έχουν γίνει συνθήματα όλων. Πάμε για ένα κόμμα του 20%, αυτή είναι η βασική επιδίωξη που είχα θέσει από την αρχή και νομίζω ότι θα πραγματοποιηθεί. Ζητάω από τους πολίτες να μου δώσουν την ευκαιρία να το κάνω», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Οι πολίτες πρέπει να συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους αυτά που λέμε οι υποψήφιοι. Ο πρόεδρός μας πρέπει να είναι βουλευτής ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της παράταξης μέσα στη Βουλή», πρόσθεσε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κεγκέρογλου: Αυτοί είναι οι λόγοι που στηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER