Πολιτική

Νότης Μαριάς: Για την Ευρώπη υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

νοτης μαριας

Οι ευρωπαϊκοί λαοί έστειλαν, με αφορμή το Brexit, το ηχηρό μήνυμα για «μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων», τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 13/3/2019.
Στη σύντομη παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα που οι λαοί της Ευρώπης εκφράζουν σε κάθε ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στη λειτουργία της ΕΕ. Το αίτημα για σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις των κρατών-μελών, για περισσότερη δημοκρατία, αποκέντρωση και κοινωνικό κράτος, έναντι της σημερινής Ευρώπης, όπου το τραπεζικό σύστημα και η γερμανική κυριαρχία επιβάλλουν λιτότητα και βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, με αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την κινεζοποίηση των μισθών των εργαζομένων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση κλυδωνίζεται από τις δραματικές εξελίξεις στο Brexit, υπογράμμισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και έκανε έκκληση όλοι να αντιληφθούν το μήνυμα των εξελίξεων.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και στις επικείμενες Ευρωεκλογές οι ευρωπαίοι πολίτες θα στείλουν ηχηρό μήνυμα.
Γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Ευρώπη.
Κατά την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επεσήμανε: «Οι δραματικές εξελίξεις με αφορμή το Brexit κλυδωνίζουν την Γηραιά ήπειρο. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το Brexit έστειλε ένα μήνυμα ισχυρό. Ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί αναζητούν έναν ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων. Μια Ευρώπη που να σέβεται τις εθνικές παραδόσεις και τους λαούς. Μια Ευρώπη δημοκρατική και αποκεντρωμένη. Μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι του σκληρού πυρήνα. Μια κοινωνική Ευρώπη και όχι μια Ευρώπη των τραπεζών.
Οι Ευρωπαϊκοί λαοί δεν αντέχουν τη λιτότητα και τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που έχουν επιβάλλει το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σύντομα θα στείλουν ισχυρό μήνυμα στις επικείμενες Ευρωεκλογές.
Γιατί για την Ευρώπη υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Ο δρόμος της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών της.
Ο δρόμος ενάντια στην κινεζοποίηση των μισθών.
Ο δρόμος ενάντια στη γερμανική Ευρώπη».

Ελλάδα

Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Συζητάμε από το μηδέν για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας - Αλβανίας

Γιαννης Κεφαλογιαννης

«Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για το σιδηρόδρομο, για μας είναι βασική προτεραιότητα και ειδικά φέτος που είναι έτος σιδηροδρόμου να σας πω ότι η δυτική Μακεδονία μπαίνει στο χάρτη των σιδηροδρομικών διασυνδέσεων». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης στην συνέντευξη τύπου ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κοζάνη και την Καστοριά.

Αναφερόμενος στο θέμα της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Ελλάδας - Αλβανίας μέσω Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής - Πόγραδετς, τόνισε ότι «υπάρχει μόνο μια μελέτη βιωσιμότητας και ότι πρόθεση του υπουργείου αλλά και του ΟΣΕ είναι να εξετάσουν την βέλτιστη δυνατή οικονομοτεχνική λύση». Υπογράμμισε ότι η διαδρομή προς Πόγραδετς μέσω Φλώρινας Κρυσταλλοπηγής είναι «η πιο χρονοβόρα και η πιο κοστοβόρα από τις άλλες δύο προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι. Θέλουμε ένα έργο που θα τελειώσει σε πάνω από 10 χρόνια η ένα έργο που θα γίνει αρκετά νωρίτερα» αναρωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κάτι οριστικό σε ότι αφορά την διαδρομή. «Ξεκινάμε από μηδενική βάση και ότι η μελέτη που περιλαμβάνει και ζητήματα κόστους θα μας δείξει την βέλτιστη διαδρομή, την οποία στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε με τον ΟΣΕ και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στους πολίτες».

Ανακοίνωσε ότι το κομμάτι της διασύνδεσης Κοζάνης -Σιάτιστας -Καλαμπάκας θα μπει στον Στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη διαδρομή ήταν ενταγμένη στον Στρατηγικό σχεδιασμό των σιδηροδρομικών δικτύων το 2014 και απεντάχθηκε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ το 2019».

Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των υδατοδρομίων υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση απλούστευε τις διαδικασίες αδειοδότησης και κάλεσε τον δήμο Καστοριάς αλλά και την Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας «να φέρουν προς αξιολόγηση τις μελέτες τους για την ίδρυση υδατοδρομίων προκειμένου να τρέξει και η αντίστοιχη χρηματοδότηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: Ασύλληπτη τραγωδία σε τροχαίο - Την βρήκαν να χαροπαλεύει πλάι στο νεκρό άνδρα της
Το Ηράκλειο θα διεκδικήσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Κορωνοϊός: Rapid test στην Αγία Βαρβάρα