Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Οι 8 αλήθειες για την εκλογή προέδρου στη ΝΔ

Image
Μειμαράκης
 clock 07:58 | 27/11/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Οκτώ αλήθειες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, διατυπώνει το γραφείο του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Συγκεκριμένα έδωσε στη δημοσιότητα το εξής κείμενο:
 
"1η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πρώτη στιγμή. επανέλαβε τις αδυναμίες της διαδικασίας ανοιχτής εκλογής προέδρου της ΝΔ , που είχε διατυπώσει από το 2009, αλλά δεν εισακούστηκε.
Επεσήμανε τους κινδύνους που ανακύπτουν από τη μη ύπαρξη ανοιχτών εκλογικών καταλόγων, καθώς και τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.
 
2η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Έγκαιρα , στις 13 Οκτωβρίου, εξέφρασε με ένταση στην ΚΕΦΕ την αγωνία του για την έκβαση της διαδικασίας επισημαίνοντας την ανάγκη να τηρηθούν όλες οι καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας.
Η αγωνία του προσέκρουσε στην αντίδραση των συνυποψήφιων του οι οποίοι όχι μόνο τον κατέκριναν αλλά και απαίτησαν «να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντα του προέδρου της ΚΟ και να αποφύγει να περάσει το κατώφλι της ΚΕΦΕ γιατί θα θεωρηθεί ως παρέμβαση...».
Κατόπιν τούτου από πολιτική ευθιξία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε την απόλυτη ευθύνη, όπως προβλέπει το Καταστατικό, στην ΚΕΦΕ και στον πρόεδρό της και γραμματέα της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Α. Παπαμιμίκο. Περιορίστηκε μάλιστα στο να διατυπώνει την άποψή του στην ΚΕΦΕ δια του εκπροσώπου του, όπως έκαναν άλλωστε και οι άλλοι συνυποψήφιοί του.
 
3η ΑΛΗΘΕΙΑ
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δια του εκπροσώπου του και του τεχνικού του συμβούλου στην ΚΕΦΕ απέστειλε 17mail επισημαίνοντας διορατικά προβλήματα και αδυναμίες και εκφράζοντας αγωνία για την επίλυση τους από την αρμόδια για όλα ΚΕΦΕ ( επισυνάπτονται ενδεικτικά ορισμένα από αυτά).
 
4η ΑΛΗΘΕΙΑ
Στην επιστολή Μητσοτάκη στις 11 Νοεμβρίου, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι έχει τις ίδιες ανησυχίες κι αυτός και πρέπει να απευθυνθούν στην ΚΕΦΕ, που είναι η αρμόδια με βάση το καταστατικό κι έχει την πολιτική ευθύνη.
 
5η ΑΛΗΘΕΙΑ
Καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποδέχθηκε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι συνυποψήφιοί του προκειμένου να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία και να διασφαλιστεί η άψογη λειτουργία της εσωκομματικής διαδικασίας και η ενότητα του κόμματος, χωρίς να χρησιμοποιεί τακτικίστικα και επικοινωνιακά τα διαδικαστικά θέματα. όπως έκαναν άλλοι.
 
6η ΑΛΗΘΕΙΑ
Το Σάββατο πριν από τις εκλογές δυστυχώς οι φόβοι που είχε εκφράσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαιώθηκαν :
-Τα tablets εστάλησαν αργά στα εκλογικά κέντρα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.
-Δεν εστάλησαν εγκαίρως οι κωδικοί για να ανοίξει το σύστημα.
-Δεν εκπαιδεύτηκαν οι χειριστές και δεν έγινε δοκιμαστική πρόβα όπως είχε συμβατικά την υποχρέωση να κάνει η εταιρεία.
-Η εταιρεία δεν βασίστηκε στη σωστή τεχνολογική μέθοδο για να ανοίξει και να λειτουργήσει το σύστημα, όπως είχε συμβατικά δεσμευτεί. Όλα αυτά επιβεβαίωσαν τους φόβους, που εγκαίρως είχε διατυπώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προκάλεσαν την άμεση αντίδρασή του.
 
7η ΑΛΗΘΕΙΑ
Την Κυριακή το πρωί με δεδομένη τη παρελκυστική αντίδραση και τελικά την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί, συμφωνήθηκε η αναβολή της διαδικασίας .Από τα ξημερώματα της Κυριακής και κάθε μια ώρα μέχρι τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναβολή της διαδικασίας, η εταιρία ζητούσε παράταση μιας ώρας και η ΚΕΦΕ που ήταν σε διαρκή συνεδρίαση ενημέρωσε και τους τέσσερις υποψηφίους , οι οποίοι συμφώνησαν, όπως προκύπτει από τα πρακτικά. Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την ΚΕΦΕ να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση προκειμένου να εξηγήσει τι έχει συμβεί, αλλά η ΚΕΦΕ αρνήθηκε και οι συνυποψήφιοί του , που ήταν πλήρως ενημερωμένοι, σύμφωνα με τα πρακτικά, έβγαλαν τις καταγγελτικές τους ανακοινώσεις.
 
8η ΑΛΗΘΕΙΑ
Ένα σοβαρό τεχνικό θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ευθύνη της ΚΕΦΕ μετεξελίχτηκε σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι τρεις συνυποψήφιοι συντονισμένα επεδίωξαν να το χρησιμοποιήσουν προκειμένου να χρεώσουν την απόλυτη ευθύνη στον εκτελούντα καθήκοντα προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη , παρότι οι ίδιοι σε πρότερο χρόνο του είχαν ρητά απαγορεύσει να εμπλέκεται στα διαδικαστικά θέματα αναγνωρίζοντας την απόλυτη αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ. όπως προβλέπεται στο Καταστατικό».
 
Παράλληλα η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κράτησε χαμηλούς τόνους , δεν εστράφη εναντίον των συνυποψηφιών του παρότι δέχθηκε αήθεις επιθέσεις , επεδίωξε με αγωνία να προστατεύσει τη διαδικασία, αρνήθηκε να συμμετέχει σε δημόσια αντιπαράθεση (ντιμπέιτ), για να μην πληγωθεί η παράταξη, υπηρέτησε με συνέπεια την ενότητα της παράταξης προσπαθώντας με όποιο τρόπο διέθετε να προστατεύσει την εσωκομματική διαδικασία και, αυτό προσθέτει, τον κατέστησε φαβορί για τη νίκη.

"Ως εκ τούτου, ο μόνος που δεν θα είχε κανέναν λόγο ,είτε ως εν ενέργεια πρόεδρος, είτε ως υποψήφιος πρόεδρος να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία ήταν αυτός. 'Αλλωστε η πίστη του στην παράταξη και στην ενότητά της ήταν και ο λόγος που τον οδήγησε στην παραίτηση από τη θέση του προέδρου του κόμματος", υπογραμμίζει η πλευρά Μεϊμαράκη επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο επικίνδυνων διεθνών ανακατατάξεων, είναι σαφές ότι "κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση του μοναδικού μεγάλου κόμματος , της ΝΔ , που αποτελεί την εγγύηση για τη σταθερότητα και την προοπτική της χώρας".
Συμπληρώνει επίσης ότι η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη αποτελεί εγγύηση για την ενότητα και προοπτική της Νέας Δημοκρατίας και πως δεν πρέπει επουδενί ατομικές φιλοδοξίες , απωθημένα, πάθη του παρελθόντος και συμφέροντα, να αποτελέσουν εργαλεία για τη διαίρεση ή την διάλυση της παράταξης.

"Ανεξαρτήτως από το αν το φιάσκο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε δόλο ή ανικανότητα κάποιων, αυτό που τώρα προέχει δεν είναι η απόδοση ευθυνών (αυτό μπορεί να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο), αλλά η ολοκλήρωση της διαδικασίας με αδέκαστο τρόπο και το ταχύτερο δυνατόν. Για να μείνει η παράταξη ενωμένη και να ξεκινήσει άμεσα η ανασύνταξή της", καταλήγει στην ενημέρωσή της η πλευρά Μεϊμαράκη.

Επιπλέον έδωσε στη δημοσιότητα τμήμα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του τεχνικού εκπροσώπου του κ. Μεϊμαράκη, του υπευθύνου μηχανογράφησης της ΝΔ και της εταιρείας.
"Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διεκδικεί την εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατών για να χαλυβδώσει την ενότητα και να εγγυηθεί την κυβερνητική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας", προσθέτει η πλευρά του υποψηφίου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: Parapolitika

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis