Πολιτική

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Κίνδυνος μη ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος LEADER

Κεφαλογιάννης Μανώλης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες επενδυτές του προγράμματος LEADER λόγω της καθυστέρησης για πάνω από ένα χρόνο της εκταμίευσης των χορηγούμενων κεφαλαίων από τις τράπεζες.
 
Αναλυτικά η ερώτηση:
 
Οι επενδύσεις LEADER πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο στηρίζοντας την ανάπτυξη της περιφέρειας. Αποτελούνται από κεφάλαια που καταβάλλει ο επενδυτής, από τραπεζικό δανεισμό και από το επενδυτικό πρόγραμμα.
Δυστυχώς σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες ιδιώτες επενδυτές του Προγράμματος LEADER του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ελλάδα, καθώς εδώ και παραπάνω από ένα έτος αρκετές τράπεζες δεν προχωρούν στην απαιτούμενη χορήγηση του κεφαλαίου όπως προβλέπεται από τις δανειακές συμβάσεις που συνήφθησαν. Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται το φαινόμενο οι τράπεζες να μην καταβάλλουν τμήμα ή το σύνολο του μεριδίου που τους αντιστοιχεί με αποτέλεσμα οι επενδύσεις να κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.
Καθώς πλησιάζει ο χρόνος ολοκλήρωσης της επένδυσης, η αγωνία των επενδυτών εντείνεται αφού σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του έργου θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό που τους έχει χορηγηθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο επενδυτής έχει καλύψει το σύνολο της δαπάνης που του αντιστοιχεί και δεν διαθέτει άλλα κεφάλαια.
 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
 
-Πως μπορεί να συνδράμει τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές του προγράμματος Leader για τους οποίους δεν καταβάλλονται τα κεφάλαια μέσω τραπεζικού δανεισμού;
-Υπάρχουν διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι συγκεκριμένοι επενδυτές;
 
 

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Νέα Σμύρνη: Η αστυνομική βία παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις

ΚΙΝΑΛ

Για «εικόνες που σοκάρουν» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

«Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις .Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Ν.Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε ,είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτακη .Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλατη ,τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή».

Ειδήσεις σήμερα 

Γεννηματά: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά»

Νέα Σμύρνη: Χημικά στη συγκέντρωση κατοίκων μετά την ένταση με την αστυνομία

ΕΛ.ΑΣ. για Νέα Σμύρνη: "Η αστυνομία δέχθηκε απρόκλητη επίθεση" - Διατάχθηκε ΕΔΕ