Πολιτική

Λεβέντης: Ο Φλαμπουράρης δεν μου είπε ποτέ να συνεργαστούμε

Λεβέντης

«Αισθάνεται ανασφαλής ο Καμμένος εκεί που βρίσκεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στη συμμετοχή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «όσο μένει με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαφανιστεί από την πολιτική».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι «το φάουλ με το σύμφωνο και τον στρατό, δεν το έκανε τυχαία ο Καμμένος» και προέβλεψε ότι «θα κάνει και τρίτο».
Διευκρινίζοντας χθεσινές του δηλώσεις, για το ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση: «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση». Διευκρινίσε ωστόσο ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Πολιτική

Γεννηματά: Η Τουρκία αποθρασύνεται και στέλνει φρεγάτες στην Κρήτη

φώφη γεννηματά

Για αποθράσυνση της Τουρκίας έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην επαναφορά από πλευράς Άγκυρας των προκλήσεων στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα, και ειδικότερα στα δημοσιεύματα που θέλουν τουρκική φρεγάτα να φτάνει 2,5 μίλια από τις ακτές της Βορειοανατολικής Κρήτης.

Αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει κατάλληλη απάντηση

Η Φώφη Γεννηματά θέτει και το πλαίσιο μιας τυχόν συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας ότι «οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:

«Η Τουρκία αποθρασύνεται. Την ώρα που ο πρόεδρος Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στέλνει φρεγάτες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
παραβιάζοντας βάναυσα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ενώ έχει πολλαπλασιάσει τις παραβάσεις και παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

»Αποθρασύνεται χωρίς να παίρνει την κατάλληλη απάντηση από την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

»Εάν γίνει τελικά η συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει στον Τούρκο πρόεδρο ότι οι καλές σχέσεις και επαφές εξαρτώνται από το σεβασμό του δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας. Οι τσαμπουκάδες από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και δε μπορεί να γίνονται ανεκτοί».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει ότι τουρκικές φρεγάτες παραβίασαν τα χωρικά ύδατα

Κ. Μητσοτάκης: Συνάντηση στο Μαξίμου με Ιμάμογλου και Μπακογιάννη

Λοβέρδος: Την επομένη της νίκης μου, θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (Βίντεο)

ESPA BANNER