Πολιτική

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

 ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και σχολίασε πως «αντί να ασχολείστε με το πως θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο με ασφάλεια», ασχολείστε με το «πως θα βάλετε νέους ταξικούς φραγμούς» στο σχολείο. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο «να μπαίνει εισιτήριο σε δραστηριότητες στα σχολεία». «Ντροπή σας!» σημείωσε και προειδοποίησε ότι «τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν θα γίνουν καύσιμη ύλη για τα σχέδιά σας, για τις ορέξεις του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε ακόμη «κατάπτυστη» τη ρύθμιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σημειώνοντας πως «η μόνη λύση είναι έστω και τώρα αυτή να αποσυρθεί γιατί είστε όλοι οι υποκριτές από τη μια η κυρία Κεραμέως που λέει ότι θέλουμε αποφοίτους και όχι εισαχθέντες». Παράλληλα, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρήκε στρωμένο το δρόμο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» και νομοθετικά και ιδεολογικά υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας. «Εσείς κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε το Λύκειο πιο ψυχοφθόρο εξεταστικό κέντρο;» διερωτήθηκε και υπενθύμισε πως «το υπουργείο Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να καθορίζουν το προφίλ των εισαχθέντων; Σας έδωσε και συγχαρητήρια η κυρία Κεραμέως ότι τα αναγνωρίσατε γιατί ήταν και οδηγία της ΕΕ».

Ως προς τους 11.700 νέους διορισμούς στην εκπαίδευση, για τον Περισσό «αυτοί οι διορισμοί μόλις το 20% των κενών και ο Σεπτέμβρης έρχεται και θα έρθει πάλι με πάρα πολλά προβλήματα και πολλά κενά». Ταυτόχρονα ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην εμβολιαστική καμπάνια για την νέα γενιά, παρατηρώντας πως «το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο εμβολιασμός καθίσταται αντικείμενο συναλλαγής» ως προς τα κίνητρα της κυβέρνησης στους νέους.

«Το νομοσχέδιό σας είναι μνημείο σκοταδισμού» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «δεν δίνει απάντηση στο άγχος των γονιών να δουν τα παιδιά τους να προκόβουν», ενώ μετατρέπει τον εκπαιδευτικό σε «άβουλο υπάλληλο». «Εμείς πρώτοι από όλους θέλουμε πλούτο πηγών και ηλεκτρονικών μέσων» υπογράμμισε ακόμη ο ΓΓ του ΚΚΕ , ανακοινώνοντας, τέλος, πως «θα εισπράξετε ένα μεγάλο και ηχηρό «όχι» στην ψηφοφορία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εκπαιδευτικοί: Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Παπαευαγγέλου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών, πολλά τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες

Πολιτική

Βουλή: Νέα τρίμηνη παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μάκης Βορίδης

Στη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το εργαλείο που τους παρέχει ο νόμος του 2016 για τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τις καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους.

   Παράλληλα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η πρόσληψη τους προσκρούει στο Σύνταγμα, ενώ επεσήμανε ότι το ειδικό καθεστώς των συμβάσεων έργου που είχαν, βασιζόταν σε μεταβατική διάταξη προσαρμογής. «Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων, λέει ότι έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσει με δικές του δαπάνες, η λύση είναι απλή και εύκολη και διαφυλάσσει την ακεραιότητα του νομικού μας συστήματος. Υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας δημοτικών κτιρίων, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

   Η νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ «παρείχε τη δυνατότητα πρόσληψης του συνόλου του προσωπικού καθαριότητας που απασχολήθηκαν το σχολικό έτος 2020-2021, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μεταναστριών και μεταναστών».

   Ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της τροπολογίας του για τρίμηνη παράταση -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου- των συμβάσεων, όσων προσλήφθηκαν στους ΟΤΑ για την κάλυψη αναγκών που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία παράταση και δεν θα υπάρξει άλλη».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Διαψεύδει ο Π. Σταμπουλίδης την παραχώρηση του "Νίκος Καζαντζάκης" στο ΤΑΙΠΕΔ

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Ηράκλειο: Αντιδράσεις στην Αλικαρνασσό για τις δεξαμενές υγραερίου

ESPA BANNER