Πολιτική

Κουμουτσάκος: Είμαστε πιο κοντά σε εμπλοκή, παρά σε επίλυση για το Σκοπιανό

Κουμουτσακος

Η κινητικότητα που υπάρχει στο θέμα του Σκοπιανού δεν σημαίνει και αποτελεσματικότητα, επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είμαστε πιο κοντά σε εμπλοκή, παρά σε λύση. Δεν θέλουν να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Πρέπει να υπάρξει μια λύση ενιαία, οριστική και όχι με “ουρές”», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στο epsilontv.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη κατά την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία.

Για την επίσκεψη Τσίπρα σε Μυτιλήνη και Λήμνο και τους χαρακτηρισμούς από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για «φασίστες πολίτες», υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της  Μυτιλήνης, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τους μετανάστες, είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται που η κατάσταση έχει ξεφύγει και για αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση Τσίπρα. Η κυβέρνηση δεν θα καταλάβει ποτέ, όσο ταυτίζει τους κατοίκους με αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Η αφετηρία της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει».

Τέλος, για την οικονομική κατάσταση της χώρας, τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια. «Η καθαρή έξοδος είναι προπαγάνδα. Ενας στους τέσσερις είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,5 χρόνια. Έχει παρελθόν και μάλιστα είναι βαρύ και σκοτεινό».

 

Πολιτική

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρετά τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη

Ιακωβος Τσουνης

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά τον Έλληνα εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ιάκωβο Τσούνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, «εθνικός ευεργέτης, γνήσιος πατριώτης και φιλάνθρωπος, με το ήθος και τη μεγάλη προσφορά του ιδίως στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφήνει στη χώρα μια σπουδαία κληρονομιά και σημειώνει ότι η απώλειά του προκαλεί θλίψη σε όλους τους Έλληνες. Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του Ιάκωβου Τσούνη στο Προεδρικό Μέγαρο, από την πρόσφατη παρασημοφόρησή του με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σημαντική προσφορά του στη χώρα, και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»