Πολιτική

Κορωνοϊός - ΚΚΕ: Αναφορά στη Βουλή για την αναστολή των χειρουργείων

κκε λογοτυπο

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν αναφορά στη βουλή την επιστολή της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, σχετικά με την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Οι βουλευτές Λαμπρούλης Γιώργος, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατσώτης Χρήστος, Κομνηνάκα Μαρία, Στολτίδης Λεωνίδας και Συντυχάκης Μανώλης Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τη Νευροχειρουργική κοινότητα έπειτα από την επαναφορά του μέτρου για αναστολή ως και 80% των χειρουργείων και ζητούν· να αρθεί άμεσα ο περιορισμός των νευροχειρουργικών επεμβάσεων, να διατεθεί επαρκής αριθμός non-covid κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες των νευροχειρουργικών ασθενών, καθώς επίσης να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των νευροχειρούργων ιατρών για την ενίσχυση του έργου τους με τη συνεπικούρηση επαρκών σε αριθμό Ιατρών Αναισθησιολόγων και νοσηλευτών στις χειρουργικές αίθουσες και στα τμήματα και για την επέκταση του δικαιώματος παράτασης θητείας των ειδικευόμενων Νευροχειρούργων στα 3 έτη."

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Φαιστού: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Περιφέρεια Κρήτης - ΤΕΒΑ: Διανομή οπωροκηπευτικών ειδών και παξιμαδιού

Τουρκία - Ερντογάν: Δεν υπήρξαμε ποτέ τύραννοι

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Εστίαση: Ανοίγει με βασικό κανόνα την «απόσταση»

εστίαση

Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει η εστίαση με κανόνες όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Θα υπάρξουν πρωτόκολλα για την λειτουργία της εστίασης», δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας «Εμείς θέλουμε να είναι τα μέτρα τέτοια που να μπορούν να εφαρμοστούν, δεν πρόκειται να βάλουμε σύνθετες πράξεις στους ανθρώπους. Ίσα -ίσα θέλουμε και οι επιχειρήσεις να βρουν σιγά-σιγά τον φυσιολογικό τους ρυθμό και οι καταναλωτές να εκτονωθούν, αλλά πάνω από όλα να διατηρήσουμε την απόσταση, που έτσι κι αλλιώς έχουμε μάθει να τηρούμε τους τελευταίους μήνες, ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε και άλλο τη δημόσια υγεία».

«Είμαστε έτοιμοι, απλά είναι θέμα τυπικής ανακοίνωσης, πώς ακριβώς θα λειτουργήσουμε στους εξωτερικούς χώρους και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο σιγά-σιγά θα μπούμε σε μια κανονικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Στην ερώτηση αν θα υπάρξει επέκταση των μαγαζιών σε πεζοδρόμια και πλατείες, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, απάντησε: «Υπάρχει διάταξη που ήταν σε ισχύ και θα είναι σε ισχύ ξανά, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όπου υπάρχει δυνατότητα, χωρίς φυσικά να κλείνουν τους διαδρόμους για τον κόσμο και για τα ΑΜΕΑ και άλλες ανάγκες που πρέπει να διαφυλάξουμε, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε χώρους».

Το SMS βοηθάει στον έλεγχο της κινητικότητας 

Σχετικά με τα SMS μετακίνησης, ο κ. Σταμπουλίδης επισήμανε: «Είναι ένα θέμα το οποίο θα το συζητήσουμε ξανά με την επιτροπή. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση βοηθάει πάρα πολύ στο να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα, ιδίως στα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, αντιλαμβάνεστε ότι όταν ανοίξουμε την εστίαση και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και τα λοιπά, δεν ξέρω αν θα υπάρχει νόημα».

Οσον αφορά στα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής, δήλωσε: «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν την Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε: «Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού, και από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια και έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

Σχετικά με την κριτική για το ωράριο λειτουργίας έως τις 11 το βράδυ στην εστίαση, σημείωσε: «Πρέπει να δώσουμε μάχη όλοι μαζί για την κίνηση αυτή, να τη διασφαλίσουμε και να μην μπούμε ξανά σε περιπέτειες. Η εστίαση έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει διευρύνει πολύ το εμβολιαστικό της πρόγραμμα, άρα σημαίνει ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε ένα μεγάλο τείχος ανοσίας και σε ομάδες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη κινητικότητα, περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές και είναι πιο εκτεθειμένες. Έχοντας λοιπόν αυτό και έχοντας και το self test, θα κερδίζουμε χώρο, άρα όσο χώρο κερδίζουμε τόσο χώρο θα δίνουμε στην αγορά».

«Πέρα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία χτίζουν και ένα μαξιλάρι ανακούφισης, ακόμη περισσότερο για τις επιχειρήσεις, νομίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο να τον δαμάσουμε τον ιό», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο εμβολιασμός είναι προφανώς το πιο ισχυρό μέσο, από την άλλη όμως παρατηρούμε μια ωριμότητα και των πολιτών. Ιδίως στον τρόπο που χρησιμοποιεί τη μάσκα, στον τρόπο που κρατάει κάποιες αποστάσεις», δήλωσε επιπρόσθετα.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

Έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο!