Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η ανακοίνωση για τη συνάντηση και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Ρούτε

κκε
 clock 20:20 | 26/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη συνάντηση και τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Ρούτε:

Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία έχει περάσει σε νέα πιο επικίνδυνη φάση, με τις ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν ακόμη κι ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει την αφοσίωσή του στο ΝΑΤΟϊκό πολεμικό προσκλητήριο και περηφανεύεται που η χώρα δαπανά πάνω από 3% του ΑΕΠ, χρήματα του ελληνικού λαού, για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά το κυβερνητικό ψέμα ότι δήθεν αυτές οι δαπάνες, που η κυβέρνηση “κλέβει” απ’ το λαϊκό εισόδημα, την υγεία, την παιδεία κι άλλες κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, αφορούν την άμυνα της χώρας.

Οι έπαινοι του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση για τη στήριξη στο καθεστώς Ζελένσκι, για τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες και τον ρόλο της στην σταθερότητα της Νοτιοανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας, εν μέσω δύο πολέμων, για τον λαό και τη χώρα σημαίνουν ανασφάλεια, στερήσεις και μεγάλους κινδύνους.

Το σύνθημα για απεμπλοκή της χώρας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους οποίους συμμετέχει η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων κομμάτων, πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, να πολλαπλασιαστεί η πάλη του λαού και της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μητσοτάκης: Απαραίτητη η τήρηση του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών - Ρούτε: Ισχυρός σύμμαχος η Ελλάδα

Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis