Πολιτική

Κεγκέρογλου: «Επιτακτική και άμεση ανάγκη για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με 120 δόσεις»

κεγκέρογλου

 
Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανάγκη θεσμοθέτησης μιας  βιώσιμης και μόνιμης ρύθμισης υφιστάμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
H υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και η γενικότερη επιβάρυνση των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων και όλων των πολιτών έχουν οδηγήσει στην μεγάλη αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία που ανέρχονται πλέον στα 35 δις περίπου και αφορούν σε 1 εκατομ. 400 χιλιάδες συμπολίτες μας και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης βιώσιμης  ρύθμισης υφιστάμενων οφειλών.
Σε σύνολο 417.942 αιτήσεων, μόνο οι 128.370 παραμένουν ενεργές λόγω των νέων επιβαρύνσεων και την ασφυξία της κοινωνίας.
Οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά εντός του 2018 είναι 15.816.
Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει, αφού ελάχιστες αιτήσεις έχουν εγκριθεί και ζήτησε στην επικείμενη ρύθμιση να συμπεριληφθούν και όλοι οι συμπολίτες μας που είναι υπό συνταξιοδότηση και λόγω οφειλών δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.
Στη δευτερολογία του, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στα στοιχεία του ΚΕΑΟ, τα οποία είναι αμείλικτα για την Κυβέρνηση και τις πολιτικές της και ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη ρύθμιση, αφού συνεχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναβάλλει την εφαρμογή της, καλώντας τη Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, τονίζοντας ότι αυτή η πρακτική της συνεχούς αναβλητικότητας της Κυβέρνησης έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να μην εξυπηρετούν υφιστάμενες ρυθμίσεις.
Ο Υπουργός από την πλευρά του, αναγνώρισε το πρόβλημα, αφού παραδέχθηκε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και παρά την επιμονή του κ. Κεγκέρογλου, δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για την ρύθμιση των 120 δόσεων αλλά ούτε αναφέρθηκε στα κύρια χαρακτηριστικά της.
 
Βίντεο από την παρέμβαση του κ. Κεγκέρογλου με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:
https://youtu.be/OtKk74V9M5A
 
 

Πολιτική

Στις 5 και 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

κινημα αλλαγης

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία το Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδη εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλους το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και την δεύτερη Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Σεισμός: Στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους και για το Συντονιστικό Κέντρο

Ηράκλειο-σεισμός: Μεγάλη ανταπόκριση των Κρητικών για φιλοξενία σεισμόπληκτων

Σεισμός στο Ηράκλειο: 90 καταλύματα για τους πληγέντες - Επαφές Κικίλια με ξενοδόχους

ESPA BANNER