Πολιτική

Κεφαλογιάννης: Προσπαθούμε να μειώσουμε τα περιστατικά συνωστισμού στα ΜΜΜ

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Την ικανοποίησή του για τις συχνότητες των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σημείωσε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι όλο και λιγότερες, ωστόσο επανέλαβε ότι θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν την ατομική τους ευθύνη. «Δεν θα πρέπει να χαλαρώνει ο κόσμος και να μην φορά μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς» σημείωσε, ενώ επανέλαβε ότι τα πρόστιμα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.

Για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα λεωφορεία, ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων, καθώς και ελλείψεις σε οδηγούς, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πιο συχνά φαινόμενα συνωστισμού. «Προσπαθούμε καθημερινά να μειώσουμε αυτά τα περιστατικά» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην ψηφιακή αγορά εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στην Αθήνα το προσεχές διάστημα, βάζοντας την πρωτεύουσα της χώρας σε ένα μικρό κλαμπ πόλεων που ισχύει κάτι τέτοιο. «Θα μειωθούν οι ουρές σε μηχανήματα και ταμεία, ενώ στην εποχή του κορωνοϊού θα μπορεί ο πελάτης να έχει το εισιτήριό του χωρίς να έρχεται σε επαφή με κανένα μηχάνημα ή πολίτη» κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Πολιτική

Κεγκέρογλου: Εν μέρει δεκτές οι τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής για την εκτός σχεδίου δόμηση

Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο, αναφέρει τα εξής:

Τελικά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος αποδέχθηκε μέρος των τροπολογιών του Κινήματος Αλλαγής που υπέβαλαν οι Βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης κι έτσι βελτιώθηκε το μεταβατικό άρθρο 40 του νόμου για την εκτός σχεδίου δόμηση.

Συγκεκριμένα κατατέθηκαν νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 40, το οποίο πλέον εκτός από τις διατάξεις που ήδη περιλάμβανε, γι’ αυτά που θα ισχύσουν για τα δύο (2) επόμενα χρόνια  συμπληρώθηκε και με διατάξεις που αφορούν τις περιπτώσεις συνέχισης εφαρμογής όσων ισχύουν σήμερα.

Συγκεκριμένα θα συνεχίσουν να εκδίδονται με βάση τους όρους δόμησης που ισχύουν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου οικοδομικές άδειες στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) εάν έχει χορηγηθεί προέγκριση οικοδομικής άδειας ή έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα,

β) εάν έχει χορηγηθεί άδεια εγκατάστασης ή άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ή παράταση ή τροποποίηση αυτής με ή χωρίς παρεκκλίσεις με βάση τις προϊσχύουσες διατάξεις,

γ) εάν έχει χορηγηθεί από το αρμόδιο ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ. έγκριση παρέκκλισης από τους ισχύοντες όρους δόμησης,

δ) εάν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία ή στο αρμόδιο όργανο (Σ.Α., Κ.Ε.Σ.Α., κλπ.) αίτηση με πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις για τη χορήγηση οικοδομικής άδειας,

ε) εάν έχει υποβληθεί αίτηση για χορήγηση άδειας εκσκαφής στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς,

στ) εάν έχει υποβληθεί φάκελος παρέκκλισης στην αρμόδια Υ.ΔΟΜ. με πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη,

ζ) εάν έχει υποβληθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία έργου ή δραστηριότητας ή έχει χορηγηθεί Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.),

η) εάν έχει εγκριθεί χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για εργασίες που πρόκειται να αδειοδοτηθούν.