Πολιτική

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου ρωτά για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στις ζημιές του 2016

ΕΛΓΑ

Τι αναφέρεται σε σχετική δήλωση των Αν.Γραμματέων Αγροτικού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Μανόλη Χαιρέτη και Γιάννη Γλετζάκη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για ζημιές του 2016.

Συγκεκριμένα:

«Σε διαρκή αναμονή βρίσκονται οι έλληνες αγρότες – και ιδιαίτερα του τόπου μας - για τις αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α. για ζημιές που υπέστησαν το 2016. Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε αρχικά διαβεβαιώσει ότι τα σχετικά ποσά θα καταβάλλονταν στο σύνολό  τους μέχρι τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν. Μάταια όμως. Ήρθε ο Μάιος του 2017 και ο κ.Αποστόλου δεσμευόταν τώρα για τον Ιούνιο. Τελειώνει και ο μήνας αυτός, αλλά οι παραγωγοί ακόμη περιμένουν τα χρήματά τους...

Ας μην ισχυριστούν πάλι οι κυβερνώντες ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι αρκετοί παραγωγοί δεν ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι. Και όσοι είχαν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους αυτές γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη; Ας μην ισχυριστούν πάλι οι κυβερνώντες ότι τα έσοδα του ΕΛ.Γ.Α. προέρχονται από τις ασφαλιστικές εισφορές και βάσει αυτών προχωρά ο Οργανισμός στην καταβολή των αποζημιώσεων. Θα μπορούσαν όλα να είχαν αποφευχθεί αν είχατε επιστρέψει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛ.Γ.Α. που μεταφέρατε το 2015 στην Τράπεζα της Ελλάδος...»    
 

Πολιτική

Βαρδάκης: "Απογυμνωμένα τα σχολεία μας από ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό"

σωκράτης βαρδάκης

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών, στην κινητοποίηση των Συλλόγων  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», και «Φαιστός», στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ηρακλείου, με αίτημα την πλήρωση των κενών σε Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης στέλνει το παρακάτω μήνυμα προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

«Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο διεκδικούμε μαζί με τη σχολική κοινότητα, την πλήρωση όλων των κενών θέσεων στα δημόσια σχολεία, εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού και Σχολικών Νοσηλευτών για  παιδιά με αναπηρίες.

Η κυβέρνηση δεν έμαθε από τα λάθη της. Ενώ η πανδημία συνεχίζεται για τρίτη χρονιά, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να στοιβάζονται σε τμήματα με αυξημένο αριθμό μαθητών.

Δεν είναι «εξορθολογισμός» όπως το ονομάσατε κύριοι της κυβέρνησης να βάζετε κόφτες στις προσλήψεις απαραίτητου - για το εκπαιδευτικό έργο αλλά και για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας - εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα της σχολικής κοινότητας και να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις άμεσα.

Ζητάμε να απαντήσει στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που επανειλημμένα κάναμε, καταθέτοντας ήδη δύο ερωτήσεις προς την Αρμόδια Υπουργό, που αφορούν σε ελλείψεις στις σχολικές μονάδες σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, Παράλληλη Στήριξη και Προσωπικό Καθαριότητας.

Κύριοι της κυβέρνησης, με τις πολιτικές σας εκθέτετε τη σχολική κοινότητα σε μεγάλο κίνδυνο, εκθέτετε σε κίνδυνο την κοινωνία ολόκληρη και εκτίθεστε και οι ίδιοι ανεπανόρθωτα»

ESPA BANNER