Πολιτικό Παρασκήνιο

Η ανάρτηση του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου για το Ψυχοσάββατο

Υφυπ.Παιδείας - Άγγελος Συρίγος

Στη μεγάλη σημασία που έχει η σημερινή ημέρα, το Ψυχοσάββατο δηλαδή, για το λαό μας αλλά και στις ιδιαιτερότητες φέτος εξαιτίας της πανδημίας αναφέρεται, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος. 

Με τίτλο στο σχόλιο του «Ψυχοσάββατο προ της Απόκρεω και εν μέσω πανδημίας» ο κ. Συρίγος αναφέρει πως η απόδοση τιμών στους νεκρούς μας -στους κεκοιμημένους- είναι θεμελιώδες στοιχείο του πολιτισμού μας από τα αρχαία χρόνια. Ας θυμηθούμε το «ἐλευθεροῦτε θήκας τε προγόνων» -ελευθερώστε τους τάφους των προγόνων- από τον παιάνα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

«Η Ορθοδοξία συνέχισε αυτή την παράδοση. Η Εκκλησία μας ονομάζει το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω, «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το ένα από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους. Μεταξύ αυτών που μνημονεύονται είναι και εκείνοι που πέθαναν από λοιμική ασθένεια», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στο φετινόο Ψυχοσάββατo ο κ. Συρίγος τονίσει πως έχει διπλή αξία. «Είναι για εκείνους που έφυγαν από κοντά μας λόγω της λοιμικής ασθένειας. Είναι και για αυτούς που δεν μπορέσαμε να συνοδεύσουμε κατά την εξόδιο ακολουθία λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων και να τους αποχαιρετήσουμε σύμφωνα με τα έθιμα και τις παραδόσεις της φυλής μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνική Φρουρά: Τρισάγιο για τους πεσόντες το Ψυχοσάββατο

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 116 εκατομμύρια οι μολύνσεις σε όλο τον πλανήτη

Μυράτ: Όταν βγήκα ραντεβού με τη μαθήτριά μου παραιτήθηκα από το Εθνικό

 

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Γεννηματά: Μην ξοδεύουμε την πολιτική μας ενέργεια σε πασαρέλα προαναγγελίας υποψηφιότητων

φώφη γεννηματά

«Κάνουν λάθος όσοι δημιουργούν κλίμα εσωστρέφειας, εκτίθενται στα μάτια των στελεχών και στη βάση» δήλωσε με αιχμηρό τρόπο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής της ομιλίας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Με έμμεσο αλλά προφανή τρόπο, αναφέρθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο χωρίς να τον κατονομάζει σημειώνοντας ότι είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες όχι όμως όταν φέρνουν σε δεύτερη μοίρα την θετική προοπτική της παράταξης. Ενώ τόνισε, ότι με αυτόν τον τρόπο, εξυπηρετούν τους πολιτικούς αντιπάλους τους που δεν θέλουν το καλό της παράταξης. «Μην ξοδεύουμε την πολιτική ενέργεια μας σε πασαρέλα προαναγγελιών», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι όπως έχει αποφασιστεί κατά το πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο, τον Σεπτέμβριο θα προγραμματιστεί η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα εξειδικεύσει όσα αφορούν τις διαδικασίες. Παρότι δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τις εκλογές, τόνισε ότι θα ακολουθηθεί ότι ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Για άλλη μια φορά, υπογράμμισε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. «Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, είναι μια προοδευτική παράταξη που θα φέρει τη Νέα Αλλαγή, σημειώνοντας ότι το κόμμα φαίνεται να έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή κεντροαριστερή δύναμη, που την προτιμούν οι πολίτες και την αναγνωρίζουν.

Η κ. Γεννηματά, εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λέγοντας ότι είναι αρνητική εξέλιξη να προσέρχεται σε συζητήσεις η Τουρκία με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας θετική ατζέντα πριν προχωρήσουν και δεσμευτούν για το δίκαιο της θάλασσας.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Τόσο στο υγειονομικό επίπεδο αλλά και στο οικονομικό. Αναφέρθηκε και στο εργασιακό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι θα τους βρει απέναντι εντός και εκτός βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά: Το παρασκήνιο της on camera "έκρηξης" Δένδια - Τσαβούσογλου

Συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη: Συντονίζουν τις κινήσεις για το Κυπριακό

Ερντογάν σε ...άλλο πλανήτη: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του