Πολιτική

Χρήστος Σπίρτζης: Έχουμε εθνικό καθήκον να κερδίσουμε

χρήστος σπίρτζης

Για πανικό της Νέας Δημοκρατίας από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης σε εκδήλωση για την στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Δημαρχείο Αχαρνών .

"Χθες ήταν μια ιστορική μέρα γιατί ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η χώρα απέκτησε το χαμένο κυριαρχικό της δικαίωμα να καθορίζει την οικονομική της πολιτική " τόνισε ο κύριος Σπίρτζης και πρόσθεσε "αν λέγαμε πριν από ένα χρόνο αυτά που κάναμε από πέρυσι μέχρι φέτος θα μας έλεγαν τρελούς .Πολύ δε περισσότερο αν τα λέγαμε το 2016 ή το 2017" ."Είναι τέτοιος ο πανικός τους, είπε, που επιστράτευσαν τον κύριο Βέμπερ τον φίλο του κ Μητσοτάκη ο οποίος μίλησε για ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που δήθεν θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι για τις συνέπειές τους και για δικαίωση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους να είναι εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης στους ανέργους. Ευτυχώς που αποκαλύπτονται μόνοι τους .Είναι σαφέστατοι οι άνθρωποι και γι αυτό τους ευχαριστούμε πολύ " τόνισε ο κ Σπίρτζης και πρόσθεσε : "Οι άνθρωποι έχουν πραγματικά φασιστικές αντιλήψεις και όχι απλά νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις . Γι αυτό έχουμε εθνικό καθήκον ως Προοδευτική Συμμαχία να κερδίσουμε τη μάχη και των Ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών. Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα".

Όπως είπε ο κ Σπίρτζης το δίλημμα των ευρωεκλογών, των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των εθνικών εκλογών είναι "Τσίπρας η Μητσοτάκης" . Πρόοδος με στήριξη του κοινωνικού κράτους ή ακραίος νεοφιλελευθερισμός με βαρβαρότητα και κοινωνικό αποκλεισμό .
Ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι "η μάχη για την Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να δοθεί μέσα στην κοινωνία . Πρέπει να ξεπεράσουμε πληγές του παρελθόντος, δογματισμούς , περιχαρακώσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί . Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια ".

Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη όλα αυτά τα χρόνια η νεοφιλελεύθερη λογική και το μοντέλο Θάτσερ έχει διαπεράσει όλο το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι . Οι πάντες δούλευαν για τις τράπεζες και πρωτίστως τις γερμανικές . Οτιδήποτε μπορούσε να δώσει την δύναμη στις χώρες του Νότου να σταθούν στα πόδια τους χτυπήθηκε .Με την ίδια λογική χτυπήθηκε και ο τομέας των υποδομών .
Τα κονδύλια από την Ε.Ε. μειώθηκαν κατά 50 % και το μόνο που τους ενδιέφερε και υπηρέτησαν ήταν να γίνονται "έργα για τα έργα και όχι έργα για την κοινωνία" .Γι αυτό έφτασαν στο σημείο να θέτουν ως προϋπόθεση για την έγκριση της χρηματοδότησης ενός αυτοκινητοδρόμου τις 20 χιλιάδες διελεύσεις ημερησίως και όχι εάν ένας αυτοκινητόδρομος πρέπει να εξυπηρετεί την κοινωνία .

Πολιτική

Αίγυπτος: Συνάντηση Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας

Από τη συνάντηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την επίσκεψη του στο Κάιρο με συνάντηση με εκπροσώπους της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας.

«Έχω πάλι την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας. Μεσολάβησε ένα εξαιρετικά πυκνό χρονικό διάστημα, αυτό της πανδημίας που μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αλλά πιστεύω ότι αφήνουμε πια τις πιο δύσκολες ημέρες πίσω μας και τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πολύ καλύτερα. 'Αρα, έχουμε και εμείς τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε πάλι περισσότερο, οπότε θα βρισκόμαστε εδώ στην Αίγυπτο να επαναεπιβεβαιώσουμε τους πολύ στενούς δεσμούς που έχουμε με αυτή τη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη της Κοινότητας για το πολύπλευρο έργο τους και τα ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς την Ελλάδα, τη μέριμνά τους για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και τη διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων της χώρας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που απασχολούν την Κοινότητα. «Έχω ενημέρωση από τον κ. Πρέσβη για τις εκκρεμότητες τις οποίες έχετε, αλλά θα ήθελα να ακούσω και από εσάς και πάλι να δούμε τι προβλήματα μπορούμε να λύσουμε», είπε στην αρχή της συνάντησης.

Την Κοινότητα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Καβαλής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι ομογενείς, αφού ευχαρίστησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ζήτησαν τη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας σε ζητήματα που θα διευκολύνουν περαιτέρω τη λειτουργία και τη δράση της Κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε πως στο πλαίσιο των συζητήσεών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αιγύπτου έθεσε και ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια, επεσήμανε ότι τα ζητήματα του οικουμενικού ελληνισμού βρίσκονται σταθερά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεσμεύθηκε να εξεταστούν από τα αρμόδια υπουργεία τα θέματα που τέθηκαν από τους ομογενείς.

Η Κοινότητα Καΐρου αριθμεί σήμερα περίπου 2.000 ομογενείς και προσφέρει σημαντικό φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, ενώ φροντίζει και διατηρεί δύο σχολεία, την Αχιλλοπούλειο Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρωθυπουργός στην Αίγυπτο: Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών

Καινοτομία στην Ευρώπη: Η Ελλάδα βελτιώνει τις επιδόσεις της