Πολιτική

Χ. Μαμουλάκης: "Με πολλά προβλήματα η έναρξη της τουριστικής περιόδου"

Χάρης Μαμουλάκης

Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τις διαμαρτυρίες εργαζομένων του κλάδου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

"Το μπάχαλο στον τουρισμό συνεχίζεται και οι «επιτυχίες» του Υπουργού κ. Θεοχάρη και του «επιτελικού» κράτους του κ. Μητσοτάκη, δεν έχουν τέλος. Μόλις το Σάββατο 27/6, ανακοίνωσαν ως προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος προς την χώρα μας, τη συμπλήρωση της Φόρμας Εντοπισμού Επιβατών (Passenger Locator Form). Δεν αρκεί που η διαδικασία ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή (άλλες χώρες όπως η Κύπρος το έχουν ανακοινώσει ένα μήνα πριν), η ιστοσελίδα travelgov.gr υπολειτουργεί είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά ενώ πολλοί απο όσους κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εγγραφή, δεν έλαβαν ποτέ το πολυπόθητο qr code, οπότε δεν τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα, οι κυρώσεις να πέφτουν βροχή.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού γίνονται δέκτες της Κυβερνητικής αδιαφορίας και με τις κινητοποιήσεις τους προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους, αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τις πιέσεις μας έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους»

 

Πολιτική

Ανασχηματισμός: Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού

Μαξίμου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των «διορθωτικών αλλαγών» του κυβερνητικού σχήματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά άρχισε η τελική φάση επαφών από το πρωθυπουργικό γραφείο για τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που μετακινούνται ή που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών Ενέργειας  και Δικαιοσύνης κ.κ.  Γεράσιμου Θωμά και  Δημήτρη Κράνη που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.  Τις προηγούμενες ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν οτι οι διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν είτε μέχρι τις 5 Αυγούστου, είτε μετά την Κυριακή 16 Αυγούστου. Φαίνεται πώς τελικά ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει τώρα την κινησή του. 

Μιλώντας απόψε στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι δεν γίνεται ανασχηματισμός. «Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» σημείωσε χαρακτηριστικά.