Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Σε ό,τι αφορά εμένα δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω

Image
όλγα γεροβασίλη
 clock 11:41 | 21/07/2020 writer icon newsroom ekriti.gr

Παρέμβαση της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και στη Δ. Αναγνωστοπούλου (20.07.20)

Ό. Γεροβασίλη: Σε ό,τι αφορά εμένα δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω- Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται η πολιτική ζωή με κασέτες!

Είναι σοκαριστική η φερόμενη συνομιλία για πράξεις αξιωματικών με ρίσκο ανθρώπινες ζωές

Ξεκινώντας την παρέμβασή της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής: «Με σοκάρουν πολλά αυτές τις μέρες. Με σοκάρει το γεγονός, παρακολουθώντας το ρεπορτάζ σας, πως υπάρχει συνομιλία η οποία λέει για πράξεις αξιωματικών στις φωτιές του 2017, με ρίσκο να πεθάνουν άνθρωποι οι οποίοι μιλούν για παιχνίδι θέσεων. Με σοκάρει εξίσου το γεγονός ότι ο άνθρωπος που φέρεται να αναφέρεται εκεί είναι κάποιος ο οποίος επιβραβεύτηκε αργότερα από την κυβέρνηση της ΝΔ ως αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού της. 

Σοκαριστικό το ενεργό παρακράτος επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Σοκαριστικός ο κίνδυνος και η απειλή της Δημοκρατίας

Με σοκάρει ότι ζούμε πολύ καιρό τώρα μια παραβίαση των θεσμών. Βλέπουμε καθημερινά ότι τα χρόνια που κυβερνούσαμε δρούσε ένας παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος μαγνητοφωνούσε παράνομα βάσει του Συντάγματος της χώρας. Πολύ περισσότερο με σοκάρει το γεγονός ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει. Στις μέρες μας απειλείται η δημοκρατία και οι θεσμοί. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό!

Όποιος αποπειράται να σπιλώσει την πολιτική μου πορεία, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπικότητά μου θα με βρει απέναντι

Σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής επισήμανε ότι: Διεμήνυσα από την πρώτη στιγμή σε όποιον αποπειράται να σπιλώσει την πολιτική μου πορεία, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπικότητά μου προφανώς ότι θα στραφώ εναντίον του με κάθε μέσο και δε θα το επιτρέψω σε κανέναν. Είδα το δημοσίευμα της Καθημερινής και όσα είναι στη δημοσιότητα.  

Υπάρχει από τη μια πλευρά μια εφημερίδα η οποία δημοσιεύει και βεβαίως είναι δικαίωμά της να το κάνει, δεν είναι όμως δικαίωμα της να υιοθετεί ως αληθή αυτά τα οποία αναφέρονται και όσα με αφορούν. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, δεν είναι δική μου δουλειά. Προφανώς θα υπερασπίσω τον εαυτό μου. Από εκεί και πέρα: οι έρευνες ξεκίνησαν επί των ημερών μας, ολοκληρωθήκαν επί των ημερών μας, κατατέθηκαν πορίσματα, είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η μήνυση του πραγματογνώμονα γίνεται δύο χρόνια μετά

Βεβαίως βλέπω και μια μήνυση από την πλευρά του πραγματογνώμονα η οποία με εντυπωσιάζει μιας και είναι δυο χρόνια μετά. Αυτό είναι ένα ερωτηματικό που μένει να απαντηθεί. Εφόσον έχει υποστεί όλα αυτά προς τι η καθυστέρηση δύο ετών;

Σχετικώς με τις τότε έρευνες της δικαιοσύνης για άσκηση πιέσεων στον κ. Λιότσο η Όλγα Γεροβασίλη είπε αφ ενός ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει η ίδια κάτι τέτοιο και αφ ετέρου ότι ο εισαγγελέας είχε ορίσει τον κ. Λιότσο ως πραγματογνώμονα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, τον οποίο δε, «δεν έτυχε να γνωρίζω. Δεν χρειάστηκε να γνωρίσω. Έτσι κι αλλιώς αυτή είναι μια διαδικασία η οποία παραγγέλλεται και εκτελείται χωρίς εμπλοκή του Υπουργού». 

Αναφορικά δε με το θέμα των πολιτικών πιέσεων στο οποίο αναφέρθηκε η εφημερίδα η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι ήταν κάτι για το οποίο ενημερώθηκε όπως όλοι οι πολίτες από το δημοσίευμα.

Εγώ είμαι τρίτος άνθρωπος που αναφέρεται το όνομά μου σε συνομιλία. Έχω καταθέσει μήνυση κατά των φερόμενων συνομιλητών. Έργο της δικαιοσύνης είναι να τους βρει.

Σχετικά με τη νομική οδό την οποία ακολούθησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι στη μήνυσή της δεν αναφέρεται ονομαστικά στους δύο συνομιλητές, όπως επεσήμανε η δημοσιογράφος, σχολίασε ότι αυτά είναι θέματα που θα λύσει η Δικαιοσύνη. Ακούγονται δύο φωνές σε μία συνομιλία.

Εγώ είμαι τρίτος άνθρωπος που αναφέρεται το όνομά μου σε συνομιλία. Έχω καταθέσει μήνυση κατά των φερόμενων συνομιλητών. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι αυτοί, όταν τους βρει η δικαιοσύνη και το μάθω και εγώ, και όταν αποφανθεί περί γνησιότητας ή μη τότε θα δω πως θα κινηθώ. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση που αναλώνεται σε κουτσομπολιά και κρίσεις εκ του προχείρου παραβιάζει κλειστές θύρες. Δεν είναι δουλειά δική μου να κρίνω κανέναν και να τον κατηγορήσω ή να υποθέσω.

Με τη μήνυσή μου προκαλείται έρευνα και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Όποιος είναι υπεύθυνος θα αποκαλυφθεί.

Με την προσωπική μου μήνυση προκαλείται έρευνα. Ήδη έχει διαταχθεί από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.  Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη πως η δικαιοσύνη θα τα ερευνήσει. Πιστεύω πως όποιος είναι υπεύθυνος θα αποκαλυφθεί μιας και η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

Ουδέποτε παρενέβην σε έρευνα, ούτε θα το έκανα ποτέ. Αντίκειται στο αξιακό μου σύστημα.

Ουδέποτε παρενέβην σε μια έρευνα ούτε θα το έκανα ποτέ. Σας μίλησα για ένα αξιακό σύστημα. Τώρα που κλείσαμε δυο χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για να δικαιωθούν οι άνθρωποι που χάθηκαν άδικα. Είμαι βέβαιη ότι θα γίνει γιατί είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται τη δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά εμένα δεν θα αφήσω τίποτα να πέσει κάτω- Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή της χώρας να παίζεται με κασέτες!

Σε ό,τι με αφορά προφανώς δε θα αφήσω να πέσει τίποτα κάτω. Θα κάνω όλα όσα χρειάζεται για να υπερασπιστώ και τον εαυτό μου αλλά και για να προστατευθεί η θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας. Γιατί δε μπορούμε να επιτρέψουμε η πολιτική ζωή της χώρας να παίζεται με κασέτες. Αυτό είναι ένα μείζον θέμα! 

Η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της! Δεν θα μου υποδείξει κανείς τι να κάνω και μάλιστα ο κ. Πέτσας ο οποίος αναγνώρισε στην προσφυγή μου στη δικαιοσύνη την απειλή!

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην κυβέρνηση και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο είπε: «Η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της. Δε χρειάζεται να με καλέσει κανένας. Δε θα μου υποδείξει η ΝΔ τι θα κάνω. Το έκανα σαφές και στις απαντήσεις μου στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και στο Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Δε θα μου υποδείξει κανείς και δη ο κ. Πέτσας ο οποίος στην πρώτη μου ανακοίνωση που είπα πως θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο, απάντησε: «αντί να απειλεί η κ. Γεροβασίλη»… δηλαδή την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη αρχικά την αναγνώρισε ως απειλή! 

Επί Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες ενδελεχούς και εκτεταμένης έρευνας. Υπήρξαν πορίσματα, αποδόθηκαν κατηγορίες, υπάρχουν διώξεις.

Το ξαναλέω ρητά: ποτέ δε θα έπραττα στην κατεύθυνση συγκάλυψης στοιχείων. Υπογραμμίζω δε ότι επί των ημερών μας έχουν γίνει τα δέοντα και έχουν δοθεί οι κατάλληλες εντολές. Μάλιστα ο πραγματογνώμονας αρχές Αυγούστου του 2018 ζητώντας από τον κ. Ζαγοραίο να του διευρύνει τις δυνατότητες έτσι ώστε να κάνει εκτεταμένη έρευνα έλαβε την ίδια μέρα καταφατική απάντηση και την εντολή να κάνει έρευνα όπου κι αν φτάνει αυτή. Κι αυτά ολοκληρώθηκαν, κατατέθηκαν, έχουν αποδοθεί κατηγορίες, υπάρχουν διώξεις. Ο εισαγγελέας σήμερα ξεκινά καινούργια έρευνα και νομίζω ότι όλα θα βγουν στο φως.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2023 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis