Πολιτική

Γεννηματά: Υπερσυντηρητικό και υπερσυγκεντρωτικό το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία

φώφη γεννηματά

Για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία στην παιδεία, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή για το αρμόδιο νομοσχέδιο. Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής, θα καταψηφίσει επι της αρχής, ωστόσο, θα υπερψηφίσει τα άρθρα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Γεννηματά, υποστήριξε ότι το νέο νομοσχέδιο της παιδείας, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό και αυταρχικό πλαίσιο διοίκησης της εκπαίδευσης, πολλαπλασιάζει τα στελέχη της εκπαίδευσης και τα επιλέγει με απόλυτα κομματικό έλεγχο ενώ περνά στον υπερσυγκεντρωτισμό. Ακομη έκανε λόγο για ένα υπερσυντηρητικό σχέδιο.

Το Κίνημα Αλλαγής, προτείνει να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αλλά να συμπεριληφθεί και το υπόλοιπο προσωπικό σε αυτόν ενώ ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test και η ύλη να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα της πανδημίας ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Όπως είπε, η κυβέρνηση χωρίζει και διχάζει τους πολίτες. «Σας βολεύει η πόλωση και ο διχασμός», επεσήμανε. Για άλλη μια φορά, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο «ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό».

Αναφέρθηκε επιπλέον και στην οικονομία, λέγοντας ότι η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων έχει κλείσει για τους μικροσμεσαίους. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ, έμεινε στς καλένδες ενώ, όπως είπε η στήριξη των υγειονομικών έμεινε στο χειροκρότημα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση επιπλέον, για την αύξηση των 13 ευρώ στον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι πρόκειται για δήθεν συμβολική αύξηση και σημείωσε ότι η εργασία μετά τον νέο εργασιακό νόμο είναι χωρίς δικαιώματα και με υπονόμευση των συμβάσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κεραμέως: «Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο»

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Έχετε άγνοια του ελληνικού Πανεπιστημίου και της διαδικασίας εξετάσεων

Κουτσούμπας κατά Κεραμέως: Το νομοσχέδιο θα φέρει πραγματικά εκπαιδευτικό Μεσαίωνα

Πολιτική

Βορίδης: Πρόστιμο σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται το τεστ

Βορίδης

Την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το πρόστιμο αυτό οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού.

Θα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού

Ερωτηθείς σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν».

Σε ότι αφορά τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς κλπ από αρνητές ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τις χαρακτήρισε «αβάσιμες», «αστείες» και «ότι να ‘ναι» καθώς υπάρχει ένα «υπόδειγμα έγκλισης που μιλάει για εσχάτη προδοσία, βασανιστήρια, εγκληματικές οργανώσεις» και έκανε λόγο για επιχείρηση εκφοβισμού από την πλευρά των μηνυτών-αρνητών είτε του ιού, είτε του εμβολίου.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι θα πρέπει επί τόπου να υποβάλλονται μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις από τους εγκαλούμενους, προκειμένου να υπάρχει σύλληψη. «Θα πρέπει να δοθεί μια γενική κατεύθυνση – νομίζω ότι κινήθηκε ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου– ώστε αυτές οι μηνύσεις να αρχειοθετούνται κατευθείαν και άνευ ειδικής εξετάσεως ως προφανώς αβάσιμες και ψευδείς, και να μένει η μήνυση για την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση και να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη αυτοί που κάνουν αυτά τα πράγματα για να κριθούν για τις πράξεις τους." 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Έκρυβε την ηρωίνη στην παραλία του Παγκρητίου (φωτογραφίες)

Κρήτη: Λαγοκέφαλοι μέχρι 6,5 κιλά στα δίχτυα των ψαράδων!

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση - Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης

ESPA BANNER