Πολιτική

Επίθεση ΜέΡΑ25 στο Eurogroup

ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Έντονο προβληματισμό ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, εκφράζει το ΜέΡΑ25 με μακροσκελή ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει ότι «μέσα στα απόνερα της πανδημίας, με την κοινωνία μουδιασμένη όσο ποτέ άλλοτε, το μνημονιακό τόξο ετοιμάζεται για το μεγάλο πλιάτσικο στην ιδιωτική περιουσία του λαού».

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «αύριο, στο προγραμματισμένο Eurogroup, θα λάβει χώρα η ένατη αξιολόγηση της μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, στο κλασικό μοτίβο που έχουμε συνηθίσει από το 2010: μεταρρυθμίσεις (βλ. απορρυθμίσεις και πλιάτσικο) με αντίδωρο τις δόσεις που οφείλει η χώρα στους καλούς της δανειστές».

To ΜέΡΑ25 προσθέτει ότι «όπως διαρρέεται στον Τύπο, οι υπουργοί Οικονομικών θα χαιρετίσουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων από ελληνικής πλευράς -Ηρακλής και Πτωχευτικός- δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο του πλιάτσικου στην ιδιωτική περιουσία».

Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «θα τεθεί και ο οδικός χάρτης για την 10η αξιολόγηση, τα παρακάτω βήματα δηλαδή πάνω στους ταξικούς καρπούς της προηγούμενης, με "καροτάκι" τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που έχει παρακρατήσει η ΕΚΤ».

«Στόχος αυτή τη φορά είναι η επιτάχυνση των πλειστηριασμών και η ταχύτερη αδειοδότηση επενδύσεων, τουτέστιν εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους με τα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ και fast track αδειοδοτήσεις "επενδύσεων" όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, οι οποίες α προπό βρίσκονται ήδη στη Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση» τελειώνει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25.

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη για τροχαίο έξω από τη Βουλή: Θα αποδοθούν ευθύνες

ΣΥΡΙΖΑ : Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ιδιωτικών κλινικών

 

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ σήμα

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία:

νέα παρέμβαση του κ. Σαμάρα, που αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την προεκλογική του απάτη σε κεντρικά ζητήματα όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Εάν οι εγγενείς αντιφάσεις της Ν.Δ. δεν είχαν επίπτωση στην κοινωνία και σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα ήταν απλά πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη. Δυστυχώς, το έχει μετατρέψει σε πρόβλημα της χώρας.

Όσο για την εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντανάκλαση της φθοράς του μέσα στην κοινωνία. Μια πορεία μη αντιστρέψιμη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο σήμερα στη Ν. Υόρκη ο Νίκος Αναστασιάδης

Οικονόμου: Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν

Μητσοτάκης - Νέα Υόρκη: Το οικονομικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα των επαφών του

ESPA BANNER