Πολιτική

Αχτσιόγλου: "Δεν έπιασε η βία, δοκιμάζει τον τρόμο η κυβέρνηση"

ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου

Σημεία δευτερολογίας της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής:

“Δεν έπιασε η βία, δοκιμάζει τον τρόμο η κυβέρνηση”

«Ο κ. Γεραπετρίτης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το προσφυγικό με κατασκευές οι οποίες προσβάλλουν τον κοινό νου και τον ορθό λόγο», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι «ο κ. υπουργός απάντησε πως το “επιτελικό κράτος” δεν σχετίζεται με όσα συμβαίνουν στα νησιά, επιδόθηκε σε μία ακατάσχετη διαδικασιολογία και έκανε ότι δεν βλέπει ποια είναι η ουσία».

«Είναι αποτελεσματικό αυτό που κάνει το κράτος στη διαχείριση του προσφυγικού τους τελευταίους 7 μήνες; Επιλύει το πρόβλημα; Αποσυμφορεί τα νησιά ή παροξύνει το πρόβλημα και την κοινωνική ένταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι αποτελεσματικό το όποιο σχέδιο έχει η κυβέρνηση; Επιτυγχάνει κοινωνική ειρήνη; Σέβεται τα δικαιώματα των προσφύγων; Λειτουργεί, θα το κρατήσει, θα το αλλάξει; Θα έρθει σε μία συζήτηση; Τι θα κάνει, πώς προτίθεται να το επιλύσει; Καμία απάντηση επ’ αυτού μία ακατάσχετη διαδικασιολογία η οποία προσβάλλει το δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η λογική αποφασίζουμε και διατάζουμε που έχει η κυβέρνηση, η λογική επιβολής διά της βίας παράλογων μέτρων, η λογική των χολιγουντιανών επεμβάσεων των ΜΑΤ σε τόπους διασκέδασης, στα πανεπιστήμια, στα νησιά είναι μία λογική που προσβάλλει ευθέως κάθε δημοκρατικό πολίτη και την αξιοπρέπειά του. Δεν μπορεί αυτό να συνεχίσει να το αγνοεί, προσβάλλει ευθέως τα βασικά ατομικά δικαιώματα αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Ο κ. πρωθυπουργός σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο επανέλαβε την απαράδεκτη τοποθέτηση που έκανε χτες ο κ. Πέτσας, που συνδέει το προσφυγικό με τη δημόσια υγεία και τον κορονοϊό. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτή η ακραία πολιτική των κλειστών κέντρων για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός στα νησιά. Επειδή δεν μπόρεσε διά του αποφασίζουμε και διατάζουμε, δια της βίας, να επιβάλλει μία παράλογη και αδιέξοδη πολιτική κλειστών κέντρων, προσπαθεί τώρα να την επιβάλλει με τον φόβο και τον τρόμο. Είναι ατελέσφορη αυτή η πολιτική, είναι εσφαλμένη αυτή η λογική, είναι αδιέξοδη και θα πρέπει να αλλάξει», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται απέναντι στο νομοσχέδιο και το καταψηφίζει, διότι προβαίνει σε μία βίαιη αναδιανομή εις βάρος των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων και εισοδημάτων, διότι συγκροτεί ένα άδικο σύστημα εισφορών, διότι στερεί πόρους και απαξιώνει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση». Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη συνταγματική αναθεώρηση την πρότασή του για ένα καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση. Για ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα βασίζεται στις αρχές της αναδιανεμητικότητας και της αλληλεγγύης. Πρόταση που απορρίφθηκε από τη ΝΔ. Αυτό και μόνο είναι αποκαλυπτικό».

Πολιτική

Η κυβέρνηση παρουσιάζει νέο σχέδιο για την τόνωση της οικονομίας

Ανακοινώνει μέτρα η κυβέρνηση

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 10:00 πμ, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.