Πολιτική

Κρήτη

Καυστικός ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για τις επιδοτήσεις

Κεφαλογιάννης

Με ανακοίνωση του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχολιάζει καυστικά τις αγροτικές επιδοτήσεις και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρει:

• Για πρώτη φορά ΣΥΡΙΖΑ.
• Για πρώτη φορά Αριστερά…
• Για πρώτη φορά:

- μπήκε Δεκέμβριος για να δοθεί στους  αγρότες η πρώτη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης.!!
- η πρώτη δόση καταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης περιορίστηκε μόλις στο 54% του συνόλου των δικαιωμάτων.
- έχουν μείνει απλήρωτοι 112.000 παραγωγοί πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι με αξιόλογες αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
- κτηνοτρόφοι της εντατικής κτηνοτροφίας και αυτοί που μεταβίβασαν δικαιώματα μένουν εκτός πληρωμής.
- η εξόφληση του συνολικού ποσού θα πραγματοποιηθεί το Πάσχα.

• Λόγω του Κοινοτικού Κανονισμού (1748/2015) για πρώτη φορά θα μπορούσαν να πληρώσουν το 70% της προκαταβολής έως τις 30 Νοεμβρίου.
• Απέτυχαν και σε αυτό.
• Διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα που θεωρούνταν αυτονόητα εδώ και χρόνια βρίσκονται στον αέρα, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες αγροτών και στερώντας τις τοπικές κοινωνίες από μια οικονομική τόνωση μέσα στις γιορτές.
• Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, έχει προκαλέσει  τεράστια προβλήματα στον αγροτικό κόσμο.

Ας είναι και η τελευταία τους…

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο πρύτανης του Π.Κ στο Ράδιο Κρήτη για το κορωνοπάρτι

γιώργος κοντάκης

Ανησυχία προκαλούν σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις, νέων κυρίως ατόμων - – τα γνωστά κορωνοπάρτι – καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τηρούνται οι αποστάσεις και δεν γίνεται η χρήση μάσκας.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρύτανης του Π.Κ Γιώργος Κοντάκης αμφισβήτησε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στον χώρο του Πανεπιστημίου στις Βούτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ekriti.gr πολλά άτομα νεαρής ηλικίας, φοιτητές αλλά και ...εξωσχολικοί ξεφάντωσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - αλλά και από τα βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι συμμετέχοντες - το πάρτι πραγματοποιήθηκε έξω από το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασάκη" με πάρα πολύ κόσμο, νεαρές κοπέλες να χορεύουν στους ώμους των αγοριών υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και άφθονου αλκοόλ.

Ο πρύτανης σχολιάζοντας το δημοσίευμα ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για μια εκδήλωση ανταλλαγής βιβλίων και διάφορων άλλων εργασιών, που διοργάνωσαν συλλογικότητες φοιτητών.

Ακολούθησε – σύμφωνα με τον κ. Κοντάκη – μια παράσταση που δόθηκε στο υπαίθριο αμφιθέατρο την οποία παρακολούθησαν οι φοιτητές τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και αποχωρώντας γύρω στις 9.00 το βράδυ.

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι στον χώρο βρέθηκαν κάποια παιδιά που δεν έπρεπε να ήταν εκεί, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά αυτές οι ενέργειες δεν εκφράζουν ούτε το Π.Κ ούτε τους φοιτητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του

Κρήτη - κορωνοϊός: 22 ασθενείς διασωληνωμένοι

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας