Πολιτική

Κρήτη

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση είναι εχθρική στις επενδύσεις και τον ιδιωτικό τομέα

λευτερης αυγενακης

Στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης προς τις επενδύσεις και τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στις αρνητικές επιπτώσεις για την ανεργία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της χώρας, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη.
 
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Δυστυχώς, η κυβέρνηση με τις πολιτικές της και την «περήφανη διαπραγμάτευσή» της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και άλλες τόσες σε μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός χώρας, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους, ιδίως επιστήμονες, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει καμία λογική μεταξύ των λόγων και των πράξεων της κυβέρνησης: από τη μια, ο κ. Πρωθυπουργός πήγε στο Νταβός για να προσελκύσει επενδύσεις και, από την άλλη, με την πολιτική του κλείνει τις επιχειρήσεις και διώχνει τις ελάχιστες επενδύσεις που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Εσόδων της Βουλγαρίας, περίπου 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία τους τελευταίους μήνες, ώστε να αποφύγουν τη γραφειοκρατία, τους περιορισμούς κεφαλαίων και τους υψηλούς φόρους της χώρας μας. Η ανεργία καλπάζει με τη χώρα μας, δυστυχώς, να κατέχει, σύμφωνα με τη Eurostat, την πρωτιά στην ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό, η οποία διαμορφώθηκε στο 25% περίπου, όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 49,5%. Ουσιαστικά, ένας στους τέσσερις ενεργούς πολίτες είναι άνεργος, ενώ στους νέους, ένας στους δύο είναι άνεργος. Οι επενδύσεις, ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, όχι μόνο δεν έρχονται, αλλά η κυβερνητική πολιτική τις τρέπει σε φυγή. Εκτιμάται ότι 10.000 θέσεις εργασίας θα χάνονται ετησίως, αν δε αναστραφεί το εχθρικό κλίμα για τις επενδύσεις. 
Η εικόνα στον ιδιωτικό τομέα είναι τραγική: σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, το 2015 «έκλεισε» με αρνητικό τρόπο, εξαλείφοντας την όποια πρόοδο σημειώθηκε το 2014. Σύμφωνα με την έρευνα, ενώ το 2014 είχε αρχίσει να φαίνεται μια τάση ανάκαμψης και υπήρχε σαφής μείωση της απαισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων, το 2015 επήλθε πισωγύρισμα, με έντονο προβληματισμό και μεγάλη απαισιοδοξία για το 2016. Ειδικότερα, το 51% δηλώνει ότι το 2015 μειώθηκε ο τζίρος, με αντίστοιχη, παράλληλα, μείωση (μόλις 22% το 2015) αυτών που δηλώνουν αύξηση των ετήσιων πωλήσεών τους. Τραγική ήταν η χρονιά που πέρασε και για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, αφού αυξήθηκε στο 59% το ποσοστό των εξαγωγικών επιχειρήσεων που το 2015 δεν είχε εξαγωγική δραστηριότητα».
 
Επίσης, τονίζεται ότι «Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Με πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου αυξάνει τις θέσεις των μετακλητών υπαλλήλων και με το νέο μισθολόγιο φροντίζει και για μια γενναία αύξηση των αποδοχών τους, αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες για μισθοδοσία ημετέρων και επιβαρύνοντας περαιτέρω τους έλληνες φορολογούμενους.
Η εχθρική αντιμετώπιση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας διώχνει εκτός χώρας τις επενδύσεις και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες χαμηλόμισθους και ιδίως τους χιλιάδες νέους επιστήμονες της χώρας που είναι είτε χαμηλόμισθοι είτε άνεργοι. Δυστυχώς, οι πράξεις αυτές ερμηνεύουν την εχθρότητα της κυβέρνησης στην αριστεία, την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης».
 
Τέλος αναφέρεται ότι «η Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και από την ιδεοληπτική της εναντίωση προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις». 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες